Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jussi Penttala onnistui nousemaan finaaleihin freestylehiihdon MM-kisojen kumparelaskussa

 

Jussi Penttala onnistui nousemaan finaaleihin freestylehiihdon MM-kisojen kumparelaskussa


Freestylehiihdon MM-kisoissa Vossissa laskettiin tiistaina kumparelaskun karsintakilpailu. Sumun vuoksi kilpailun alku myöhästyi reilulla tunnilla, mutta karsinta saatiin vietyä läpi uuden olympiaformaatin mukaisesti.

Ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon selvisi kymmenen urheilijaa. Suomalaislaskijat eivät onnistuneet nousemaan Mikael Kingsburyn hallitsemalta kierrokselta finaaleihin, vaan he joutuivat hakemaan vauhtia toiselta karsintakierrokselta. Kanadalaisen Kingsburyn karsintojen voittopisteet olivat 26.67.

Toisesta karsintalaskusta finaaleihin pääsi mukaan kahdeksan laskijaa. Suomalaisista parhaiten onnistui Jussi Penttala, joka laski finaaleihin viimeisenä laskijana 23.38 pisteellä. Arttu Kiramo jäi toisen kierroksen kymmenenneksi eli kokonaistuloksissa 20. sijalle. Ville Miettusen lasku riitti 35. sijalle ja Jimi Salonen oli tuloksissa 38.

– Aika kauan jouduin jännittämään tuolla kahdeksannella sijalla, mutta todella tyytyväinen olen, kun finaalipaikka lopulta tuli, finaaliin selvinnyt Jussi Penttala kertoi helpottuneena.

– Lasku kulki ihan hyvin ja pääsiin maaliin ilman isompia virheitä. Laskuaika oli nopea, mutta ylähypyssä jäi hieman jalat yhteen kiinni. Samalla sykkeellä huomisiin finaaleihin ja parantamaan sijoitusta, Penttala jatkoi.

Finaalipaikkaa avauslaskulla hätyytellyt Arttu Kiramo oli syystäkin erittäin pettynyt karsintojen jälkeen.

– Ensimmäinen lasku oli hyvä ja olin siihen todella tyytyväinen, tiukalle meni sen kymppisakin kanssa. Toisella laskulla lähdin samalla tavalla taistelemaan, mutta en saanut ylähypyn tonnissa jalkoja liimattua yhteen. Ehkä oli myös liian hyvänolontunne laskussa ja en antanut sen niin rennosti tulla loppuun saakka,

Jimi Salonen on laskenut hyvin Eurooppa-cupissa ja myös MM-tasolla nuorella laskijalla oli kaikki mahdollisuudet finaalipaikkaan.

– Hieman jäi sellainen olo, ettei jalat toimineet kunnolla ja ei tullut sen myötä hyviä laskuja. Fiilis oli kohdallaan, mutta ei mennyt aivan nappaiin. Ei voi mitään, pitä lähtee hakemaan finaalipaikkaa parikumpareista, Salonen totesi.

Kumparelaskun finaalit lasketaan Vossissa keskiviikkona kello 15:00. Kilpailut TV:ssä: YLE2 ja YLE HD klo 18:02, Eurosport 2 klo 20:00.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJussi Penttala

Tiedot