Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kumparelaskijoilta nappisuoritus parikumpareiden MM-karsinnassa

 

Kumparelaskijoilta nappisuoritus parikumpareiden MM-karsinnassa


Kolme suomalaista taistelee mitaleista perjantain finaaleissa

Freestylehiihdon MM-kilpailuissa Norjan Vossissa laskettiin torstaina parikumpareiden karsintakilpailu. Suomalaiset onnistuivat alkukilpailussa mainiosti, kolmen kumparelaskijan selvitessä perjantain finaaleihin.

Suomalaisista korkeimmat pisteet, 24.31 laski Arttu Kiramo, jonka sijoitus alkukilpailussa oli 12. Kiramon kanssa samoille pisteille laski Jimi Salonen, joka oli 13. heikompien tekniikkapisteiden myötä. Myös Ville Miettunen onnistui omalla vuorollaan kampeamaan finaaleihin 16. sijan ja 23.86 pisteen myötä.

Suomalaiskolmikko oli tyytyväinen tulosten selvittyä ja edellisestä kerrasta, kun kolme suomalaista laskee finaalissa maailman parhaiden laskijoiden kanssa on jo ehtinyt vierahtaa aikaa.

– Pitää olla tyytyväinen kisojen ensimmäisestä finaalipaikasta. Karsintalasku oli tämän reissun onnistunein suoritus tähän mennessä. Finaalissa pitää lähteä parantamaan ennen kaikkea aikaa. Mies miestä vastaan laskettaessa ei auta muuta kuin laittaa sukset suoraan ja nokka kohti maalia, Arttu Kiramo suunnitteli.

– Hypyt onnistui erinomaisesti ja lasku oli perusvarmaa omaa suorittamista. Ei ilotulitusta vauhdin suhteen, mutta peruspaketti ja hyvät pisteet, se riitti tänään 12. sijalle, Kiramo kertasi.

Aikuisten arvokisojen ensikertalainen Jimi Salonen oli syystäkin tyytyväinen finaalipaikasta. Tällä kaudella yhden voiton ja kolme palkintokorokesijaa Eurooppa-cupissa laskenut Salonen aikoo laittaa kaiken peliin finaaleissa.

– Hyvä lasku ensimmäisissä MM-kilpailuissa. Finaalipaikkaa tänne lähdettiin hakemaan, joten tyytyväinen voi olla tavoitteen täytyttyä. Nyt se on suoritettu ja finaaleissa lähdetään laskemaan täysiä ja katsotaan mihin se riittää, Salonen totesi.

Viimeisenä laskijana finaaleihin selvinnyt Ville Miettunen ei ollut tyytyväinen finaalipaikan tuoneeseen laskuun.

– Omasta mielestä laskin huonommin kuin sinkkukumpareiden karsinnassa ja silti tuli hirveät pisteet. Itse en ole yhtään tyytyväinen laskemiseen tänään, mutta tuomarit näytti tykkäävän huonosta laskemisesta enemmän kuin hyvästä, Miettunen suomi.

Ensimmäisellä kierroksella perjantaina kuusamolainen kohtaa karsinnat voittaneen Kanadan Alex Bilodeaun.

– Olen odottanut pitkään, että pääsisin laskemaan Bilodeauta vastaan. Itselle hänen kohtaaminen on kova juttu, koska kanadalainen on sellainen laskija, ketä itse katson vähän enemmän ylöspäin kuin ketään muuta. Elämäni laskua lähden finaaleihin tekemään ja toivottavasti saan tehtyä sellaisen ja pystyn haastamaan kaverin finaalissa.

Keskiviikkona lasketuss kumparekilpailussa 18. sijalle laskenut Jussi Penttala jäi alkukilpailussa 19. sijalle. Penttala täydensi hyvää suomalaispäivää, mutta finaalipaikka jäi 0.17 pisteen päähän.

– Hieman alkaa jo jaloissa painaa, kun viisi päivää putkeen laskettua kumpareita täysillä. Kilpailuun tuli tehtyä kuitenkin tämän päivän paras lasku, joten siltä kannalta olen tyytyväinen, vaikka jatkopaikka jäikin saavuttamatta. Ylähyppy onnistui tänään paremmin kuin kertaakaan tällä reissulla, Penttala totesi.

Parikumpareiden finaalit lasketaan perjantaina kello 15:00 alkaen. Kilpailu tulee suorana lähetyksenä YLE Areenassa, sekä jälkilähetyksenä YLE TV2:lla ja YLE HD:lla klo 18:02.

Suomalaisten vastustajat ensimmäisellä kierroksella:

Ville Miettunen – Alex Bilodeau CAN
Arttu Kiramo – Patrick Deneen USA
Jimi Salonen – Brodie Summers AUS

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle