Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon polvi on jo täysin luutunut

 

Ajon polvi on jo täysin luutunut


Niklas Ajo voi jatkaa huojentunein mielin valmistautumistaan kuukauden kuluttua käynnistyvään Moto3-luokan MM-sarjaan.

Alkuvuodesta leikattu vasen polvi on luutunut hyvää vauhtia ja ensimmäisiin arvioihin nähden etuajassa.

- Lääkäri tutki polveni ja parista erilaisesta kuvasta ilmeni, että se on luutunut periaatteessa jo täysin. Polvesta lohkesi aika iso pala ja lääkärikin totesi, että luutuminen on tapahtunut varsin nopeasti, kertoo Ajo.

Suomalaistiimi Avant Tecnon riveissä kilpaileva Ajo on kuntouttanut polveaan intensiivisesti ja onnistuneesti.

- Polvi on tuntunut päivä päivältä paremmalta, mutta olihan tämä lääkäriltä saatu vahvistus tietenkin iso helpotus minulle. Voin harjoitella nyt yhä kovempaa tietäen, että polvi kestää sen.

Kolmanteen MM-kauteensa lähtevällä Ajolla, 18, on takanaan KTM:n uudella tehdaspyörällä kaksi riskeittä ajettua virallista testijaksoa Espanjan Valenciassa ja Jerezissä. Viimeistelytestit ajetaan Jerezissä 18.-21. maaliskuuta ja ensimmäisistä MM-pisteistä kamppaillaan 7. huhtikuuta Losailin valaistulla radalla Qatarissa.

- Hyvältä näyttää ja toivotaan nyt, että pystyn ajamaan polven puolesta aiempia testejä luontevammin seuraavaksi Jerezissä. Töitä on vielä paljon edessä ja voihan tuo polvi olla yhä vähän kipeä sitä rasitettaessa ja liikuteltaessa. Ei luutuminen poissulje sitä vielä tässä vaiheessa.

Ajo ehti ajaa ennen vuodenvaihetta kolme pitkää ja tärkeää päivää jääradalla, mutta sen jälkeen tuttu talvinen harjoittelumuoto sai jäädä suosiolla odottamaan polven kuntoutumista. Ajon mieliharrastuksiin supermoton ohella lukeutuvaan jäärataan ei ole nyt enää estettä.

- Tarkoitus on lähteä pitämään ajotuntumaa yllä jääradalla tulevana viikonvaihteena. Sen jälkeen en tänä talvena jäälle sitten enää ehdikään.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot