Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Simo Muhosen urakka Ranskan Formula F4 mestaruudesta alkaa

 

Simo Muhosen urakka Ranskan Formula F4 mestaruudesta alkaa


Nuorukainen nöyrällä asenteella Formula -debyyttiinsä

Nyt huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Le Mansin Bugatti radalla ajettavassa Ranskan Formula F4 mestaruussarjan ensimmäinen kilpailuviikonlopussa jyväskyläläinen Simo Muhonen, 16, mittaa vauhtiaan 21 nuoren ja menestyksen nälkäisen kanssakilpailijan seurassa.

Auto Sport Academyn Formula Renault F4 autolla ajava kartingin vuoden 2011 SM-pronssimitalisti starttaa seitsemän kilpailuviikonlopun ja 24 osakilpailun mittaiseen sarjaan nöyrällä, mutta silti määrätietoisella asenteella. Arvostetun Formulasarjan 100000 euron pääpalkinto ja sitä kautta nousu lähemmäksi formuloiden kuninkuusluokkaa motivoi sarjassa ajavaa ainoaa suomalaiskuljettajaa.

Vaikka Muhonen puhisee menohaluja, rajoittaa hänen innostustaan kilpailuja edeltävä yksi 25 minuutin harjoitusjakso sekä hieman erikoinen tapa lähtöjärjestyksen suhteen: Ensimmäiseen starttiin kilpailijat lähtevät aika-ajojen toiseksi nopeimman ajan perusteella ja toiseen ensimmäisen kilpailulähdön lopputulosten mukaisesti siten, että 10 nopeinta käännetyssä järjestyksessä. Viikonlopun viimeinen startti tapahtuu aika-ajojen nopeimman ajan mukaisesti. Muhosta ei hieman sekava kaava haittaa, koska hän tietää, että mestaruuspisteet jaetaan nopeusjärjestyksen mukaisesti.

- Hienoa, että lähes puolen vuoden odotus on nyt ohi ja pääsen työpaikalleni eli Formula-auton rattiin. Talvitestit menivät kaikki hienosti ja siten hyvällä fiiliksellä Le Mansin perinteiselle Bugatti -radalle starttaan, Muhonen kertoo.

- Perjantai-illan aika-ajoissa on ajettava kaksi nopeaa kierrosta ja niiden turvin saatava hyvät lähtöpaikat huomisen ensimmäiseen ja sunnuntain kolmanteen starttiin. Koska toisen kilpailulähdön lähtöjärjestys määräytyy ensimmäisen kilpailun mukaisesti, on strategioinnilla myös suurta merkitystä tässä sarjassa. Toisaalta se on varsin yksinkertaista, koska mestaruuspisteet jaetaan normaalisti tuloslistan mukaisesti. Viiden nopeimman joukkoon on kaikissa kilpailussa minimitavoitteeni enkä pahaksi laittaisi jos palkintokorokkeelta tämä kilpailukausi alkaisi, Muhonen suunnittelee.

Ranskan Formula F4 mestaruussarjan avauskilpailu käynnistyy huomenna klo 10 ja toinen osakilpailu klo 19.00. Le Mansin kilpailuviikonlopun kolmas ja samalla viimeinen lähtö on sunnuntaina klo 11.30.

Simo Muhosen Ranskan Formula F4 Mestaruussarjan 2013 kilpailuohjelma:
- 26.-28.04. Le Mans, Ranska
- 17.-20.05. Pau, Ranska
- 07.-09.06. Spa-Francochamps, Belgia
- 05.-07.07. Le Vigeant, Ranska
- 06.-08.09. Magny-Cours, Ranska
- 11.-13.10. Lédenon, Ranska
- 25.-27.10. Le Castellet, Ranska

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle