Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sammelvuo nimesi seitsemän tulokasta Maailmanliigaan

 

Sammelvuo nimesi seitsemän tulokasta Maailmanliigaan


Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo nimesi seitsemän tulokasta miesten lentopallomaajoukkueen Maailmanliigan 22 pelaajan ryhmään. Kuukauden päästä alkavan Maailmanliigan ryhmästä löytyy myös kaikki kokeneet tutut runkopelaajat.

- Lista syntyi monien pelien ja Kuortaneen leirin (14.-18.4.) näkemisen perusteella. Valinnoissa painoivat tietysti paljon pelityylimmekin vaatimukset, päävalmentaja Sammelvuo taustoittaa.

Maailmanliiga käynnistyy Suomen osalta reilun kuukauden päästä huhti-toukokuun vaihteessa kotipeleillä Helsingissä Portugalia vastaan. Muut lohkon joukkueet ovat Etelä-Korea, Japani, Hollanti sekä Kanada.

Leireilyn maajoukkueryhmä aloittaa puolestaan 15 pelaajan vahvuisena 2. toukokuuta Kuortaneen urheiluopistolla.

- Meillä jää harjoitteluun kuukausi aikaa. Aikaa ei tosiaan ole liikaa ja kevät on aina haastava, koska sarjat loppuvat monilla niin eri aikaa. On tärkeintä saada kaikki fyysisesti sille tasolle, että voidaan panostaa oman pelityylin asioihin lajitreeneissä. Mutta se on sama asia muillakin joukkueilla ja olen tyytyväinen meidän valmistautumisohjelmaan.

Nyt valitussa ryhmässä on seitsemän pelaajaa, jotka eivät ole vielä miesten maajoukkueessa pelanneet. Tulokkaiden miksaus on todella mielenkiintoinen, kun joukosta löytyy pelaajia 18-vuotiaasta nuorukaisesta 32-vuotiaaseen konkariin.

- Uusia kavereita on paljon, etenkin nuorella kaartilla on hieno tulevaisuus edessä, kunhan pojilla on kirkkaana mielessä mitä he itse oikeasti haluavat ja mitä se päivittäin heiltä vaatii. Muutamat nuorista taistelevat varmasti myös peliajasta kentällä, päävalmentaja toteaa.

- Minusta meillä on joka pelipaikalla selkeää kilpailuasetelmaa ja laatua löytyy sopivasti. Mutta totta kai haluaisin, että joukkueen valitseminen tulee tulevaisuudessa vielä haastavammaksi laajentuneen pelaajamateriaalin ansiosta.

Uudet kasvot ovat tuoreen liigamestarijoukkueen Kokkolan Tiikereiden Lauri Kerminen, 32-vuotias Ettan keskitorjuja Juha Aho, Saimaa Volleyn tehokaksikko Ville Juntura - Joni Mikkonen, Loimun libero Juho Rajala sekä nuoret Niklas Seppänen (19-v, Korson Veto) ja Elviss Krastins (18-v, VaLePa).

Toisaalta joukkueesta löytyy peräti kahdeksan yli sadan maaottelun kokemuksen omaavaa pelaajaa. Sammelvuon siirryttyä kentiltä valmentajaksi, kokeneimman pelaajan viitan peri passari Mikko Esko. 34-vuotias Esko on pelannut 220 maaottelua.

Etenkin liberopaikalla tilanne on erittäin mielenkiitoinen, kun molemmat ryhmään valitut liberot ovat ensikertalaisia maajoukkueessa: 20-vuotias Lauri Kerminen ja 27-vuotias Juho Rajala.

- Liberoitten valinta oli todella mielenkiintoinen ja tiukka päätös lopulta. Kerminen ja Rajala hoitavat sen tontin nyt ja näen molemmissa tärkeän potentiaalin laajaan tonttiin etenkin leijavastaanotossa. Pojat pitää saada ajettua heti sisään porukkaan ja kun päästään harjoittelemaan päivittäin, uskon, että kaikki hoituu nopeasti. Kumpi pelaa…katsotaan, Sammelvuo kommentoi.

Maajoukkueryhmästä seurajoukkuepelit jatkuvat tällä hetkellä enää Venäjän liigan välierissä Mikko Eskolla ja Ranskan finaaleissa Mikko Oivasella. Apuvalmentaja Nikola Giolito on myös kiinni vielä venäläisen seurajoukkueensa Fakelin sijoitusotteluissa.

Maailmanliigan lopputurnaukseen selviää isäntäjoukkue Argentiinan lisäksi A ja B-lohkojen kaksi parasta sekä Suomen lohkon (C) voittaja. Lisäksi A-lohkosta mukaan selviää lohkokolmonen, jos Argentiina on lohkossa kahden parhaan joukossa.

Maailmanliigan lopputurnaus pelataan Argentiinassa, Mar del Platassa. Kuuden parhaan joukkueen lopputurnaus pelataan 17.-21. heinäkuuta.

Maajoukkueryhmä Maailmanliigaan 2013
Passarit
Mikko Esko, Nizhni Novgorod, Venäjä (220 maaottelua)
Eemi Tervaportti, Roeselare, Belgia (76)
Antti Esko, Vammalan Lentopallo (24)
Ville Juntura, Saimaa Volley (0)

Yleispelaajat
Olli Kunnari, Vammalan Lentopallo (195)
Antti Siltala, Sora, Italia (168)
Matti Hietanen, Gdansk, Puola (201)
Urpo Sivula, Kokkolan Tiikerit (myös hakkuri) (99)
Niklas Seppänen, Korson Veto (0)
Jouni Palokangas, Team Lakkapää (18)
Elviss Krastins, VaLePa (0)

Keskitorjujat
Matti Oivanen, Hurrikaani-Loimaa (182)
Konstantin Shumov, Generali Haching, Saksa (147)
Jukka Lehtonen, Lugano, Sveitsi (124)
Tommi Siirilä, Pielaveden Sampo (8)
Aleksi Kaatrasalo, Hurrikaani-Loimaa (6)
Juha Aho, Lentopalloseura Etta (0)

Hakkurit
Mikko Oivanen, Paris Volley, Ranska (160)
Olli-Pekka Ojansivu, Kokkolan Tiikerit (90)
Joni Mikkonen, Saimaa Volley (0)

Liberot
Lauri Kerminen, Kokkolan Tiikerit (0)
Juho Rajala, Raision Loimu (0)

Joukkueen johto
Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo
Apuvalmentaja Nicola Giolito, Italia
Fysiikkavalmentaja Tuomas Sallinen
Joukkueenjohtaja Jaana Laurila
Tilastomies Kamil Soloducha, Puola
Fysioterapeutti Jesse Kutila
Osteopaatti Marko Panu
Tiedottaja Toni Flink

Maajoukkueen alkukauden ohjelma
2.5. Maajoukkueen leiritys alkaa Kuortaneella
22.-24.5. Tshekki: Kolme maaottelua Tshekki – Suomi

Maailmanliigan ohjelma
31.5. klo 18:30 Suomi – Portugali (Helsinki)
1.6. klo 18:30 Suomi – Portugali (Helsinki)
8.6. klo 8:00 Etelä-Korea – Suomi (Suwon, Korea)
9.6. klo 8:00 Etelä-Korea – Suomi (Suwon, Korea)
15.6. klo ? Japani - Suomi (Komaki, Japani)
16.6. klo ? Japani - Suomi (Komaki, Japani)
28.6. klo 18:30 Suomi – Kanada (Tampere)
29.6. klo 18.30 Suomi – Kanada (Tampere)
5.7. klo 18.30 Suomi – Hollanti (Tampere)
6.7. klo 18.30 Suomi – Hollanti (Tampere)
16.-21.7. Kuuden maan lopputurnaus. (Mar de Plata, Argentiina)

Maailmanliigan lohkot
Lohko A: Brasilia, Puola, USA, Bulgaria, Argentiina, Ranska.
Lohko B: Venäjä, Italia, Kuuba, Serbia, Saksa, Iran.
Lohko C: Kanada, Etelä-Korea, Suomi, Hollanti, Portugali, Japani.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle