Ruotsi aloitti EFT-turnauksen kaatamalla Sveitsin 8-4

Ruotsi voitti Tampere Areenalla tänään alkaneen EFT-turnauksen ensimmäisessä ottelussa Sveitsin luvuin 8-4 (3-2, 3-2, 2-0). EFT-sääntöihin kuuluvassa rangaistuslaukauskisassa jaettavan lisäpisteen nappasi Sveitsi.

Ruotsi on EFT-turnauksessa liikkeellä pitkälti samalla joukkueella, jolla se voitti maailmanmestaruuden viime joulukuussa näytöstyyliin. Turnauksen ykkössuosikki ei antanutkaan Sveitsin yllättää, vaikka ei huippussuoritukseen yltänytkään.

Ruotsin päävalmentaja Jan-Erik Vaara ei suojateilleen antanut kiitettävää arvosanaa.
- Hyökkäyksiinlähdöt eivät toimineet kunnolla, vaan mietittiin liikaa mitä pallon ja mailan pitää tehdä. Vauhti tippuu silloin liikaa ja etsikkoaika nopeisiin kääntöihin hukataan.
Tahmeaan alun yhdeksi syyksi hän näki sen, että osalla pelaajista on jopa kolmen viikon tauko edellisistä peleistä.
- Se on aika pitkä aika ja kun ehdimme pitää vain yhdet kunnon harjoitukset ennen tänne tuloa, niin lopputulos oli tällä kertaa tämänlainen.
Ottelun puolivälin jälkeen nähtiin parempaa Ruotsia ja siihen astiin vastaan harannut Sveitsi alkoi olla ottavana osalpuolena.
- Lopussa saatiin nostettua jo tempoa. Mentiin rohkeammin vastustajaan kiinni ja Sveitsi näytti hieman väsyvän. Uskon, että seuraavassa pelissä olemme jo pirteämpiä, päävalmentaja Vaara näki.

Alussa Ruotsin vahvinta osaamista esitti ykkösviisikko, jolle merkittin viidestä ensimmäisestä osumasta neljä. IBF Falunin tuore Ruotsin mestari Alexander Galante Carlsson onnistui kahdesti ja keskushyökkääjä Johan Samuelsson sekä puolustaja Mattias Wallgren iskivät maalin mieheen. Sveitsi kiri parhaimmillaan 3-3-tilanteeseen konkarihyökkääjä Matthias Hofbauerin hienolla volleylyönnillä. Puolustaja Luca Grafin 5-4-kavennuksen jälkeen Sveitsi pääsi vielä hätyyttelemään, mutta Henrik Stenbergin takaviistoon annettu syöttö vapautti Mattias Samuelssonin laukomaan tyhjään maaliin 6-4-luvut toisen erän päätteeksi.

Kolmannessa erässä Ruotsin korkea prässi tuotti taas tulosta. Vikkelä Henrik Stenberg haki pallon sveitsiläispuolustajan lavasta ja Alexander Rudd johdatti Ruotsin karkumatkalle. Myös seuraava maali tuli keskialueen riistosta ja Rikard Eriksson teki loppuluvuiksi jo 8-4. Viimeisellä kymmenminuuttisella Ruotsi sai keskittyä johtonsa turvaamiseen.

Parhaimmillaan Ruotsi pelasi näyttävää yhden kosketuksen syöttöpeliä ja sai pakotettua sveitsiläispuolustuksen virheisiin, mutta ajoittainen ylipelaaminen kostautui puolustuspäässä. Etenkin ensimmäisessä erässä Sveitsi sai hyödynnettyä tehokkaasti harvat vastaiskupaikkansa. Tasoero tuli esiin lopussa, kun Ruotsi pääsi jo lähelle sitä peliä, johon se parhaimmillaan pystyy.

Salibandya, Tampere
Neljän maan EuroFloorball Tour -turnaus
Ruotsi - Sveitsi 8-4 (3-2, 3-2, 2-0)

1. erä: 2.54 Alexander Galante Carlström (Martin Hovlund) 1-0, 5.43 Johan Samuelsson (Galante Carlström) 2-0, 8.35 Matthias Hofbauer 2-1, 13.53 Alexander Rudd (Mattias Samuelsson) 3-1, 15.36 Lucas Thierstein (Claudio Laely) 3-2.
2. erä: 26.15 Hofbauer (Kaspar Schmocker) 3-3, 30.55 Galante Carlström (Nilsson) 4-3, 33.14 Mattias Wallgren (Nilsson) 5-3, 34.04 Luca Graf (Kevin Berry) 5-4, 37.11 Mattias Samuelsson (Stenberg) 6-4.
3. erä: 42.21 Rudd (Stenberg) 7-4, 47.19 Rikard Eriksson (Patrik Malmström) 8-4.

Rangaistuslaukauskisa: Kim Nilsson R (+) Paolo Riedi S (+) Henrik Stenberg R (-) Lukas Meister S (+) Rasmus Enström R (-)

Sveitsi voitti rangaistuslaukauskisan ja sai sarjataulukkoon pisteen.