Suomen ykkösen vahva esitys pohjusti 5-4-voiton Sveitsistä

Jos oli Suomella täysi työ pitää Tshekki takanaan EFT-turnauksen avuksessa, niin urakka ei helpottanut tänään Sveitsiä vastaan. Suomi otti toisen maalin voittonsa, kun Sveitsi kaatui lopulta 5-4 (1-2, 3-2, 1-0)

Voittomaalin iski Jyväskylän Happeeta edustava Juuso Heikkinen ajassa 57.04, mutta sinivalkoisten kaikki kaikessa oli ykkösviisikko, jolle merkittiin neljä ensimmäistä osumaa.

Ketju Lauri Kapanen-Jani Kukkola-Mika Moilanen, puolustajinaan Jonne Junkkarinen ja Janne Lamminen repi, raastoi, liikkui ja haastoi koko kentän alueella ja ahdisti Sveitsin pinteeseen pelin edetessä.

Etenkin viimeinen 20-minuuttinen oli Suomen hallintaa, vaikka siinä nähtiinkin vain yksi maali. Maalivahti Tomi Ikoselle merkittiin kolmannen erän ainoa torjunta vasta neljä minuuttia ennen loppua.

Suomen parhaana palkittu Mika Moilanen (1+1) kiitteli ketjukavereitaan Kukkolaa ja Kapasta.
- Heidän kanssa on pelattu sen verran paljon, että ajolinjat löytyy aika helposti. Onnistumiset ruokkivat tunnetusti itseluottamusta ja silloin voi yrittää laittaa palloa ahtaampaankin paikkaan. Mutta parannettavaa vielä jäi, Ruotsin Superliigan FC Helsingborgiin ensi kaudeksi siirtyvä snaipperi tuumasi.

- Vaikka ulospäin tämä ottelu saattoi näyttää samanlaiselta kuin eilen, niin nyt oli kompaktimpi ja fiksummin läpiviety esitys meiltä. Ykköskentän pitääkin olla kova, jos aiotaan voittaa kansainvälisiä pelejä, päävalmentaja tyytyi toteamaan kysymykseen viisikon vahvasta illasta.

Sveitsin päävalmentaja Petteri Nykky on tuonut EFT-turnaukseen nuoren joukkueen, jossa on 1990-luvulla syntyneitä 14 kappaletta.
- Heidät on tuotu tänne katsomaan kansainväliset kestit. Alku oli meiltä kohtuullisen hyvä, mutta sitten rakenne hajosi, eikä pystytty vastaamaan Suomen ykköskentän peliin. Toisessa oltiin vielä mukana, mutta kolmannessa köysissä, Nykky niputti pelin.

Ensimmäinen erä mentiin tarkkailun merkeissä ja vastaiskuja varoen. Hyökkäyksiä pohjustettiin hartaasti ja pallo liikuteltiin alakolmion pelaajien kesken. Mika Moilanen iski rystyltä Suomen ensimmäisen maalivahdin torjunnasta pompanneesta pallosta, mutta Sveitsin tasoitus roikkui ilmassa. Tomi Ikonen torjui puolustaja Otto Tikan hassisyötöstä avautuneen paikan ja vielä kaksi seuraavaa laukausta, mutta sitten Sveitsin yritys tuotti tuloksen Kaspar Schmockerin laukoessa pelivälineen läheltä maalin kattoon.

Jatkossa maalitilanteita tuli harvakseltaan, mutta Sveitsi sai hyvän vaiheen aivan erän loppuun ja siirtyi johtoon. Pallo pelattiin kahdella siirrolla maalin eteen vapaaksi unohtuneelle Christoph Meierille. Sveitsin kolmaskin maali oli lähellä, mutta pallo kilahti sinivalkoisten onneksi tolppaan.

Toisen erän alkuun Suomi hukkasi ylivoimansa, mutta Lauri Kapanen nosti tasoituksen Mika Moilasen pitkästä syötöstä, kunnes Matthias Hofbauer vei joukkueensa taas johtoon ylivoimalla. Sveitsin neljännen pomputti Yves Pillichody suomalaiskaksikon estelyistä huolimatta.

Suomen kolmas maali oli puolustaja Janne Lammisen taidonnäyte: oikea-aikainen nousu, tyylipuhdas pyörähdys täydessä vauhdissa ja kuula matalana maaliin. Ykköskentän vire jatkui vahvana. 4-4-tasoitus merkittiin Lammisen pakkiparina pelanneelle Jonne Junkkariselle, joka onnistui viimeistelyssä myös eilen Tshekkiä vastaan.

Kolmannessa erässä maali antoi odottaa Suomen hallinnasta huolimatta. Lopulta Juuso Heikkinen löytyi vapaana takatolpalta sinetöimään Suomen voiton. Sveitsi voitti lopussa käydyn rangaistuslaukauskisan ja sai lisäpisteen.

Huomenna Suomi kohtaa Ruotsin klo 16.

Salibandya, Tampere
Neljän maan EuroFloorball Tour -turnaus
Sveitsi - Suomi 4-5 (2-1, 2-3, 0-1)

1. erä: 4.22 Mika Moilanen (Jani Kukkola) 0-1, 7.23 Kaspar Schmocker (Manuel Maurer) 1-1, 18.09 Christoph Meier (Claudio Laely) 2-1.
2. erä: 25.55 Lauri Kapanen (Moilanen) 2-2, 28.20 Matthias Hofbauer (Manuel Engel) 3-2 yv, 31.20 Yves Pillichody (Luca Graf) 4-2, 33.53 Janne Lamminen (Moilanen) 4-3, 35.25 Jonne Junkkarinen (Kapanen) 4-4.
3. erä: 57.04 Juuso Heikkinen (Tatu Väänänen) 4-5.

Rangaistuslaukaukset: Tatu Väänänen Suomi (-) Christoph Meier Sveitsi (+) Sami Koski Suomi (-) Kaspar Schmocker Sveitsi (+).

Sveitsi voitti rangaistuslaukauskisan ja sai sarjataulukkoon yhden pisteen.