Suomi kakkoseksi Tampereen EuroFloorball Tour -turnauksessa

Tampereella viikonloppuna pelattu salibandyn neljän maan EuroFloorball Tour päättyi Ruotsin voittoon. Suomi taipui turnauksen päätösottelussa maailmanmestareille maalein 2-5 (0-0, 2-4, 0-1). Suomen voitettua otteluun kuuluneen rangaistuslaukauskisan joukkueet päätyivät tasapisteisiin, mutta Ruotsi vei ykkössijan useammilla varsinaisissa otteluissa kerätyillä pisteillä.

Turnauksen päätösottelun avauserä jäi maalittomaksi, vaikka Suomi hallitsi palloa Ruotsia enemmän ja pääsi yrittämään myös ylivoimalla viidellä neljää ja neljällä kolmea vastaan. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut murtautumaan parhaaseen maalintekosektoriin. Hanat aukesivat pelin puolivälissä kun Henri Myllymäki joutui rikkomaan Asser Jääskeläisen epäonnistuneesta laukausta karkuun päässyttä vastustajaa. Rasmus Enström nosti tuomitusta rangaistuslaukauksesta avausmaalin, ja Jani Kukkolan otettua kaksiminuuttisen työntämisestä kiskaisi Patrik Malmström matalalla kudilla 0-1. Seuraavissa kahdessa vaihdossa tuli vielä lisää kylmää niskaan kun Joel Kanebjörk huitaisi luukulta Ruotsille kolmannen ja laidasta kantannut Alexander Rudd näyttävästi aivan takayläkulmaan neljännen maalin.
Toiselle tauolle ero kuitenkin kaventui. Juha Kivilehto pudotti taakse puolustaja Ristö Töllikölle, joka pommitti matalalla laukauksella ensimmäisen maaottelumaalinsa. Kohta oli toisen puolustajan vuoro kun Petri Hakonen ampaisi omasta päästä vasenta laitaa nousuun ja päätti spurttinsa laukaukseen, joka heilahti sisään maalivahti Viktor Klintstenin kautta.

Suomi pyrki päätöserässä prässäämään Ruotsia korkealta, muttei saanut jalostettua yritystään hyviksi maalipaikoiksi ja erän alkuun auennut kahden minuutin ylivoimakin jäi ilman tulosta kuten päivän muutkin erikoistilanteet. Ottelun viimeinen maali nähtiin viisi minuuttia ennen loppusummeria kun Ruotsi iski nopeasti vastaan Suomen hyökkäyksen jälkeen ja Henrik Stenberg päätti klap klap -tyyliin edenneen syöttörallin takatolpalta maaliin.

Rangaistuslaukauskisassa Jonne Junkkarisen, Petri Hakosen ja Otto Tikan tyylikkäät onnistumiset päättivät kisan jo ennen Ruotsin kolmatta laukojaa hyvin pelanneen Tomi Ikosen peitettyä Robin Nilsberthin yrityksen.

Suomen päävalmentaja Petri Kettunen oli tyytyväinen Suomen puolustuspelaamiseen, mutta eniten keskeneräistä oli uuden MM-projektin alkusuoralla oma pallollinen pelaaminen.
- Pallottomaan peliimme olen varsin tyytyväinen eikä Ruotsille hirveästi tuhannen taalan paikkoja auennut. Toisessa erässä tuli pari virhettä, oli rankkaria ja tyhmää jäähyä, ja kohta Ruotsi johti 0-4, josta oli vaikea nousta. Samalla kuitenkaan ei pystytty viikonlopun peleissä itse luomaan niin paljoa laadukkaita maalipaikkoja kuin pitäisi.
Suomen valmistautuminen jäi erittäin lyhyeksi, ja se näkyi väistämättä myös valmennuksen taktisessa työkalupakissa.
-  Erikoistilanteita ei ollut harjoiteltu vielä yhtään eikä kahdessa - kolmessa päivässä tietysti muutenkaan paljoa yhteispeliä. Sama tilanne toistuu jokaisessa EFT-turnauksessa mutta nyt oli tietysti projekti alussa ja mukana tavallista enemmän uusia pelaajia. Isossa kuvassa tärkeintä oli kuitenkin saada uudelle MM-projektille hyvä kickoff ja päästä kertomaan isolle 45 pelaajan MM-ehdokasringille, mitä ollaan tekemässä.
Viikonlopun turnaus osui kauden päätteeseen mutta oli päävalmentajan mielestä ehdottomasti joukkueelle hyödyksi.
- Vaikea ajankohtahan tämä on, mutta kilpailukalenteri on mikä on ja ilman muuta oli parempi pelata EFT tässä kohdin kuin olla pelaamatta. Enkä kyllä nähnyt joukkueessa yhtään pelaajaa, joka ei olisi halunnut pelata.
Kettusen mielestä kukaan maajoukkueen uusista kasvoista ei viikonloppuna epäonnistunut.
- Pikemminkin sanoisin, että siellä oli onnistujia eri tasoilla, Kettunen sanoi ja nosti pyydettäessä esiin nimiä.
- Jonne Junkkarinen esiintyi sekä tänään että koko turnauksessa erittäin positiivisesti. Maajoukkueen mukaan parin vuoden tauon jälkeen palannut Janne Hulmi pelasi erittäin hyvällä tasolla, vaikka sentterin rooli meillä maajoukkueessa on erilainen kuin seurajoukkueessa.

Salibandya, Tampere
Neljän maan EuroFloorball Tour -turnaus
28.4. Suomi - Ruotsi 2-5 (0-0, 2-4, 0-1)

1. erä: maaliton.
2. erä: 27.12 Rasmus Enström 0-1 rl, 28.23 Patrik Malmström (Robin Nilsberth) 0-2 yv, 30.09 Joel Kanebjörk (Rikard Eriksson) 0-3, 31.40 Alexander Rudd (Malmström) 0-4, 32.39 Risto Töllikkö (Juha Kivilehto) 1-4, 33.15 Petri Hakonen (Janne Hulmi) 2-4.
3. erä: 55.03 Henrik Stenberg (Johan Samuelsson) 2-5.

Rangaistuslaukauskisa: Jonne Junkkarinen S (+), Patrik Malmström R (+), Petri Hakonen S (+), Robin Nilsberth R (-), Otto Tikka S (+)

Suomi voitti rangaistuslaukauskisan ja sai sarjataulukkoon vielä yhden lisäpisteen.