Sammelvuon ura päävalmentajana alkoi voitokkaasti

Tuomas Sammelvuon ura Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentajana alkoi hienosti, kun kauden avausottelussa Suomi kukisti vieraskentällä Tshekin 3-1 (25-15, 25-20, 23-25, 25-16).

- Hyvä alku ja tasapainoinen esitys joukkueelta. Hyökkäyspeli toimi mainiosti, vaikka aloitusten vastaanotot eivät olleetkaan kovin hyviä, Sammelvuo sanoi. Suomen hyökkäykset onnistuivat hienosti 60 prosentin tehoilla.

- Kolmas erä hävittiin kun oma syöttö heikkeni. Paljon tähän jäi parannettavaa vielä. Tosi tärkeää oli kuitenkin voittaa tämä peli. Vaikka kyseessä oli harjoituspeli, niin siitä lähdetään, että aina pitää voittaa.

Mlada Boleslavissa pelatussa maaottelussa Suomen vire oli heti alussa kova ja Tshekki sai kotikentällään lujaa kyytiä avauserässä. Jatkossa peli alkoi tasoittua, vaikka Suomi vei seuraavankin erän vielä selvästi. Kolmannessa erässä Tshekki otti heti alussa johdon, jonka Suomi pystyi aivan lopussa tasoittamaan, mutta isännät veivät ratkaisevat viimeiset pisteet. Suomi tuli taas vahvasti seuraavaan erään eikä Tshekillä ollut enää mitään sanomista.

Suomi aloitti ottelun seitsikolla, jossa passarina oli Mikko Esko, hakkurina Mikko Oivanen, keskipelaajina Matti Oivanen ja Konstantin Shumov, yleispelaajina Antti Siltala ja Urpo Sivula sekä liberona Juho Rajala. Sammelvuo teki vain muutamia taktisia vaihtoja ottelun kuluessa.

Suomen parhaat pistemiehet olivat Mikko Oivanen 19/+9, Sivula 14/+7, Siltala 12/-1 ja Shumov 11/+5.

Suomi kohtaa Tshekin maajoukkueen vielä kahdesti, torstaina klo 19 Benatky nad Jizeroussa ja perjantaina klo 19 Odolena Vodassa.
Tshekki-pelit ovat kenraaliharjoitus ensi viikolla alkavaan Maailmanliigaan. Suomi pääsee aloittamaan Maailmanliigan kotipeleillä Helsingissä, kun vastaan asettuu Portugali. Suomi ja Portugali kohtaavat Helsingin jäähallissa perjantaina klo 18.30 ja lauantaina myös klo 18.30.