Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tallipäällikkö Ajon joukot ovat valmiina iskemään voittokantaan

 

Tallipäällikkö Ajon joukot ovat valmiina iskemään voittokantaan


Suomalaistalli Ajo Motorsportin päällikkö Aki Ajo on tyytyväinen kuljettajiensa esityksiin Moto3-luokan MM-sarjan kauden neljässä ensimmäisessä osakilpailussa.

Hallitsevan mestaritiimin Red Bull KTM Ajon viimeisin kiinnitys, espanjalainen Luis Salom on pisteissä kolmantena kiirehdittyään kärkitrioon kaikissa osakilpailussa. Salom on ajanut yhden voiton ja kakkossijan lisäksi kaksi kertaa kolmanneksi.

Tallipäällikkönä kolme maailmanmestaruutta saavuttanut Ajo on vakuuttunut siitä, että lisää menestystä on luvassa, kun kausi jatkuu Mugellon radalla Italiassa.

- Koko tiimin motivaatio on korkealla ja uskon, että seuraavissa osakilpailussa meiltä löytyy yhä enemmän. Salomilla on ollut vähän epäonnea viimeisissä kilpailuissa, mutta näen, että olemme valmiita iskemään hänen kanssaan taas tiukasti kiinni voittoihin.

Salomin tiimikavereista malesialainen Zulfhami Khairuddin lähtee Italian GP:hen pisteissä kuudentena ja australialainen Arthur Sissis sijalta 11.

- Khairuddiniin ja Sissisiin pätee sama kuin Salomiin. Heille on tulossa tukku hyviä ratoja, Ajo viittaa Mugellon lisäksi Barcelonan ja Assenin suuntaan.

Mugello merkitsee Red Bull KTM Ajo-tehdastiimille muutenkin varsin mieluisaa työsarkaa.

- Tilanne on hieno, sillä ajamme Mugellossa testit kisaviikonlopun jälkeen tiistaina. Testattavaksi tulee taas uusia osia ja keskitymme tiistaina ensisijaisesti runkoon ja jousitukseen. KTM:n tehtaalla tehdään koko ajan tiiviistä ja hyvää työtä pyörän kehittämiseksi, kehuu Ajo.

Mallikkaasta yhteistyöstä kertoo paljon myös se, että Ajon johtamalla tehdastiimillä on plakkarissaan jo peräti 17 podiumsijoituksen putki viime kausi mukaan luettuna.

Salom on toipunut hyvää vauhtia Le Mansin rajusta kaatumisesta

Salom ajoi viimeksi Ranskan osakilpailussa sisukkaasti kolmanneksi kovista kivuista huolimatta. Hän kaatui Le Mansin radalla rajusti kolmannella harjoitusjaksolla loukaten selkäänsä.

- Se oli kova kaato, enkä ole vielä aivan 100-prosenttisessa fyysisessä kunnossa, mutta tilanne on päivä päivältä parempi, vahvistaa Salom.

Salom odottaa innolla pääsyä tositoimiin 5245 metrin mittaisella ja tunnetusti nopealla Mugellon radalla.

- Pidän radasta siitäkin huolimatta, että en ole vielä syystä tai toisesta saanut sillä aikaan hakemaani tulosta. Toivottavasti tämä vuosi tuo tältäkin osin muutoksen tullessaan. Odotan, että sunnuntain kisasta muodostuu pitkälti tämän kauden aiempien kaltainen. Tosin en olisi radan luonteesta johtuen yllättynyt siitä, jos saamme kärkiryhmään mukaan lisää kuljettajia, tuumii Salom.

Mugello nostaa tutun leveän hymyn myös Khairuddin kasvoille.

- Mugello lukeutuu suosikkieni joukkoon ja on pitkän suoran sekä monien nopeiden mutkien myötä täysin erilainen kuin Le Mans. Ja mikä parasta, uskon että Mugello on täydellinen rata KTM:lle. Tavoitteeni on sijoittua vähintään kymmenen joukkoon välittömästi perjantain ensimmäisistä vapaista harjoituksista lähtien, linjaa Khairuddin.

Sissis on juhlinut urallaan jo yhtä voittoa Mugellossa. Se heltisi hänen kilpaillessaan Red Bull MotoGP Rookies Cupissa.

- Kyllä, pidän tosiaankin tästä radasta! Rookies Cupin voitto on muistissa ja minulla kulki täällä ihan hyvin viime vuonnakin ajaessani ensimmäistä kautta MM-sarjassa. Uskon vilpittömästi, että upeassa Toscanassa sijaitseva rata on yksi maailman parhaista. Radalta löytyy vähän kaikkea ja siellä on todella ilo ajaa, hehkuttaa Sissis.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle