Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo Toijalasta Toscanaan

 

Niklas Ajo Toijalasta Toscanaan


Niklas Ajo lähtee menestysnälkäisenä Mugellon radalla Italiassa ajettavaan Moto3-luokan kauden viidenteen MM-osakilpailuun.

- Vauhti on kasvanut hyvin, perusvarmuus on löytynyt ja olen ottanut tavoitteena olleen paikkani kymmenen nopeimman joukossa. Kokonaiskuva on kohdallaan.

Uransa toistaiseksi parhaallaan Jerezissä jo kuudenneksi yltänyt Ajo on valmistautunut huolella ja samalla sopivan rennoissa merkeissä Toscanan silmiä hivelevissä maisemissa ajettavaan GP-viikonloppun.

- Rakensin viime perjantaina uudesta crossipyörästä supermotopyörän, jolla ehdin ajaa kaksi harjoitusta Toijalan radalla ennen Italian reissua. Hyvää ja mukavaa treeniä kaikilta osin. Kisojen välillä on aina paikallaan päästä pitämään ajotuntumaa yllä radalla ja myös rentoutumaan.

Ferrarin omistuksessa oleva Mugellon 5245 metrin mittainen rata lukeutuu sarjan nopeimpiin ja luonteeltaan kiehtovimpiin.

Suomalaistiimi Avant Tecnon KTM-pyörällä kilpailevalla Ajolla on aiempaa kokemusta Mugellosta kahdelta edelliseltä kaudelta, jotka toivat tullessaan vaatimattomista lähtöasetelmista huolimatta kelpo sijat 10 ja 11. Viime vuonna hän teki väkevän nousun pisteille startattuaan ruudusta 28.

- Pidän Mugellosta, vaikka onhan se korkeuseroineen melkoinen vuoristorata. Mugellossa pidetään koko ajan kovaa vauhtia yllä. Radalta löytyy pitkää suoraa, nopeita mutkia, jouhevia shikaaneja ja paljon puolenvaihdoksia. Monipuolinen rata on haastava, mutta todella hieno.

Ajolla, 18, on plakkarissaan neljän kisan jäljiltä sijaan 12 oikeuttavat pisteet. Saldoa ovat verottaneet muiden kuljettajien tekemiset.

Viidentenä ajanut Ajo kilkattiin Austinissa radalta päätöskierroksen kolmanneksi viimeisessä mutkassa. Viimeksi Le Mansissa hän joutui puolestaan väistämään edeltä kaatunutta kuljettajaa neljä kierrosta ennen maalia taistellessaan seitsemännestä sijasta.

- Matkassa on ollut vähän huonoa tuuriakin, mutta turha sitä on jossitella. Tämä on racingia ja kaikkea voi tapahtua. Virheitä tulee väkisinkin aina silloin tällöin. Olen itsekin tehnyt virheitä parissa harjoituksessa, mutta kisassa olen välttynyt niiltä. Pitää oikein koputtaa puuta.

Ajon Jerezissä loukkaama oikea polvi sai lisää kipeää Le Mansin väistöliikkeen vuoksi.

- Polvi oli Jerezin jäljiltä toista viikkoa tosi kipeä ja Le Mans pidensi vähän toipumisaikaa, mutta nyt kaikki alkaa olla tuoltakin osin kunnossa. Polvesta ei ole probleemaa Mugellossa, vahvistaa Ajo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Niklas Ajo

Tiedot