Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salminen palaa MM-uransa alkujuurille Italian Bobbiossa

 

Salminen palaa MM-uransa alkujuurille Italian Bobbiossa


Maailman menestynein endurokuljettaja Juha Salminen palaa MM-uransa alkujuurille viikonvaihteessa ajettavassa Italian sarjan kaksipäiväisessä osakilpailussa.
Sarjan kolmas kisaviikonloppu sijoittuu Bobbioon, joka tuo 13 henkilökohtaista maailmanmestaruutta saavuttaneelle Salmiselle, 36, nostalgisia muistoja mieleen.
- Ajoin urani ensimmäiset MM-osakilpailut vuonna 1995 Ruotsissa ja Suomessa. Jos naapuri Ruotsia ei lasketa tässä mukaan, niin Bobbio lukeutuu vuonna 1996 puolestaan ensimmäisiin ulkomailla ajamiini MM-osakilpailuihin.
- Eipä silti, aika hämäriksi nämä muistikuvat ovat täältä osoittautuneet tutustuessani lauantaina ja sunnuntaina ajettavien kisojen reittiin. Lähes 17 vuoden takaiset tapahtumat palautuivat mieliin oikeastaan vain yhden sillan osalta, kertoo Salminen.
Bobbiossa kilpailee myös Salmisen australialainen Husqvarna-tiimikaveri Matthew Phillips, joka johtaa junioreiden MM-sarjaa.
- Naureskeltiin juuri tuossa, että Matt oli kolmen vuoden ikäinen silloin, kun meikäläinen kilpaili ensimmäistä kertaa Bobbiossa.

Sarjakärki Aubert on sivussa Salmisen tieltä

Salminen on asettanut tämän kauden yhdeksi tavoitteekseen Italian mestaruuden, joka häneltä vielä puuttuu.
E1-luokan pyörällä kilpaileva saapasmaan sarjan suomalaistähti on hyvissä asemissa kolmen kisapäivän jäljiltä. Hän on pisteissä kolmantena edellään ranskalainen Johnny Aubert ja titteliä puolustava italialainen Alex Salvini. Aubertilla on koossa kymmenen ja Salvinilla piste Salmista enemmän.
- Tilanne saattaa tosin olla aivan toinen Bobbion jälkeen, sillä Aubert joutuu jäämään sivuun. Aubert loukkasi kylkeään MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Portugalissa.
Salminen luonnehtii Bobbiota Italian legendaariseksi enduroalueeksi. Mika Aholan viisi kertaa maailmanmestariksi ajattaneen HM Honda Zanardo-tiimin päämaja sijaitsee vain vajaan 40 kilometrin etäisyydellä Bobbiosta.
- Bobbiossa on tarjolla perinteistä italialaista enduromaastoa, josta ei tunnetusti kiviä puutu. Päinvastoin, niitä on aivan hirveästi.

Polvia myöten kurassa

Italiassa on vallinnut viime päivinä viileä ja sateinen sää.
- Kuulin, että MotoGP-sarjaa tänä viikonvaihteena isännöivän Mugellon suunnalla, eli noin 170 kilometrin päässä täältä olisi satanut torstaina jopa vähän lunta.
- Onneksi ainakin perjantaina aurinko näyttäytyi Bobbiossa pilvien välistä. Tosin kyllähän täällä on edelleen kuraista, sillä eihän tuo maasto varsinkaan metsässä pääse kunnolla kuivamaan. Siellä mennään yhä polvia myöten kurassa, sanoo Salminen.
Extreme-testit eivät lukeudu Bobbion ek-repertuaariin.
- Kierrokseen sisältyy kaksi endurotestiä ja yksi crossipätkä. Endurotestillä mennään kiviränniä ylös ja alas. Crossitpätkä on puolestaan viety pienelle pellolle, jossa kurvi seuraa toistaan, kuvailee Salminen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle