Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Portugali iskee Suomen kimppuun voitontahtoisena

 

Portugali iskee Suomen kimppuun voitontahtoisena


Portugali ehti valmistautua lentopallon Maailmanliigan avauspeleihin Helsingissä varsin lyhyellä leirityksellä, mutta se iskee Suomen kimppuun voitontahtoisena.

- Me aloitimme valmistautumisen aika myöhään. Valtaosa pelaajista tuli mukaan vasta viime viikolla, mutta me olemme täällä voittaaksemme molemmat pelit, Portugalin italialaisvalmentaja Flavio Gulinelli sanoo.

Portugalin ryhmä on valtaosaltaan hyvin kokenut. Passariosastolle tuli uusi ja samalla vanha vahvistus kun Nuno Pinheiro palasi maajoukkueeseen neljän, viiden vuoden tauon jälkeen.

- Täällä on paras joukkue, johon meillä oli mahdollisuuksia, Gulinelli sanoo, mutta antaa ymmärtää, että olisi vielä jonkun muunkin mukaan halunnut.

Gulinelli on valmentanut italialaisessa seurajoukkueessa Suomen nykyistä päävalmentajaa Tuomas Sammelvuota ja kehuu häntä kovasti.

- Sammelvuosta ei voi sanoa kuin pelkkää hyvää. Kunnioitan häntä paljon sekä pelaajana että ihmisenä. Uskon että hän menestyy valmentajana. Hän on kuitenkin vielä niin nuori, että hän voi odottaa vielä yhden viikonlopun ennen kuin alkaa voittaa pelejä Maailmanliigassa, Gulinelli heittää pilke silmäkulmassa.

Hän itsekin olisi mielellään tullut Suomeen valmentajaksi ja haki päävalmentajan paikkaa.

- Olin hyvin kiinnostunut valmentamaan Suomea, se ei ole salaisuus. Suomalainen lentopallo on mennyt eteenpäin viimeisten vuosien ajan, sen jälkeen kun Mauro Berruto tuli valmentajaksi.

Yksi Gulinellin luottopelaajia on joukkueen kapteeni, loistava keskipelaaja Joao Jose, yli 200 maaottelun mies. Kapteeni antaa kehut valmentajalleen.

- Gulinelli on hyvin avoin valmentaja pelaajille. Hän haluaa aina saada nuoret pelaajat pelaamaan paremmin ja nuoret kaverit luottavat häneen. Se luo hyvän ilmapiirin joukkueeseen, sanoo Jose.

- Me olemme menossa oikeaan suuntaan, mutta muutos ei tapahdu ihan nopeasti.

- Suomi on vaikea joukkue ja on pelannut viime vuosina hyvää lentopalloa. Suomi on Euroopan huippujoukkueita, Jose kehuu.

Suomi ja Portugali kohtaavat perjantaina ja lauantaina Helsingin jäähallissa klo 18.30.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle