Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo lähtee kuromaan MM-sarjan kärkiryhmää kiinni

 

Niklas Ajo lähtee kuromaan MM-sarjan kärkiryhmää kiinni


Niklas Ajo on asettanut itselleen selkeät tavoitteet Moto3-luokan MM-kauden toiselle puoliskolle. Lopullista läpimurtokauttaan ajava Ajo, 19, lähtee taistelemaan eroa umpeen kärkiryhmään hakien sijoituksia kilpailusta toiseen vähintään kympin sakissa.

Suomalaistiimi Avant Tencon väreissä viilettävä Ajo on kahdeksan osakilpailun jälkeen MM-pisteissä sijalla 14 ajettuaan tähän mennessä parhaimmillaan kuudenneksi Jerezin radalla Espanjassa.

- Olen varsin tyytyväinen tuloksiini ja tekemäämme työhön. Annan itselleni kauden ensimmäisestä puoliskosta arvosanan 8. Olen vakiinnuttanut vauhdillisesti paikkani kymmenen nopeimman joukossa ja taistelin Austinissa jo podiumsijoituksesta, kunnes minut kilkattiin radalta kisan kolmanneksi viimeisessä mutkassa.

Ajo on harjoitellut kovaa kesätauolla

KTM:n tehdaspyörää käskyttävä Ajo ja muut Moto3-luokan kuljettajat palaavat kesätauolta tositoimiin ensi viikolla Indianapolisin radalla Yhdysvalloissa. Kaudesta on jäljellä tiivistempoisella aikataululla vielä yhdeksän osakilpailua.

- Olen harjoitellut kesätauolla kovaa, koska se ei ole mahdollista kiireisen kisakauden aikana. Olen pystynyt samalla paikkaamaan tältä osin talvea, jolloin kärsin polvivammasta.

Ajo ei ole säästynyt täysin vammoilta kilpailukaudellakaan. Hän ajoi kesätaukoa edeltäneen Saksan GP:n Sachsenringissa pieni murtuma oikeassa ranteessaan.

- Se oli kieltämättä raskas viikonloppu. Kivut olivat tosi kovat, myöntää Saksassa taipaleen tuskista huolimatta sinnikkäästi loppuun asti taittanut Ajo.

Viikkoa myöhemmin Ajo kävi näyttämässä menemisen mallia kotiyleisön edessä Botniaringin uusitulla radalla Jurvassa, jossa hän vei näytöstyyliin nimiinsä Moto3-luokan SM-osakilpailun.

Iso ja nälkäinen nippu kärkiryhmän takana

Toista kautta kilpailtavan Moto3-luokan tahtipuikkoa on heiluttanut espanjalaiskolmikko Luis Salom, Maverick Vinales ja Alex Rins. Ajo ynnää kärkiryhmään edelleen myös saksalaisen Jonas Folgerin.

- Se on tosiasia, että kauden ensimmäisellä puoliskolla tämä ryhmä on ollut askeleen edellä meitä muita. Heidän jälkeensä onkin sitten tullut tuollainen 15 kuljettajan nippu, joka on taistellut tiukasti seuraavista sijoista. Ja se taistelu on kovaa kisasta toiseen. Voit kamppailla hyvänä päivänä viidennestä sijasta, mutta huonona päivänä putoat pisteiltä välittömästi, Ajo kuvailee huipputasaisen luokan välillä raakaakin luonnetta.

Ajo uskoo ja luottaa, että ero kärkeen kaventuu syyspuolella.

- Kärki menee jo nyt niin kovaa, että siellä on vaikea enää nostaa vauhtia. Meillä muilla taas riittää parantamisen varaa, joten eroa on sitä kautta kavennettavissa. Toiveissani on tietysti MM-urani ensimmäinen podiumsijoitus, eikä sillä ole tosiaankaan väliä, millä radalla se toteutuisi. Jos loppukauden suosikkiratoja pitää poimia, niin ehkä se on minulle Australian Phillip Island, toteaa Ajo.

MotoGP-sarjan loppukauden kattaus sisältää Indianapolisin ja Phillip Islandin lisäksi Tshekin Brnon, Englannin Silverstonen, San Marinon Misanon, Malesian Sepangin, Japanin Motegin, sekä Espanjan Aragonin ja Valencian.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle