Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Paavo Paajanen kiri SM-kortteliajon voittoon

 

Paavo Paajanen kiri SM-kortteliajon voittoon


TWD-Länkenin Paavo Paajanen polki Ylöjärvellä kortteliajon Suomen mestariksi kukistamalla loppukirissä helsinkiläisen Velocitorin Roope Nurmen. Paajanen sijoittui toiseksi kesäkuun lopulla Porissa ajetussa maantiepyöräilyn SM-kisoissa Jussi Veikkasen jälkeen, joten nyt palkintovitriini sai mukavan lisän.

Miesten hyvävauhtinen kilpailu osittain teollisuusalueen pihoille ja varastoalueelle rakennetulla radalla harvensi ajajajoukon matkan varrella vain reilun 20 polkijan suuruiseksi. Vaikka vauhti oli hyvä ja yritystä riitti, mitään ratkaisevaa irtiottoa ei päässyt muodostumaan. Kilpailun ratkaisu tapahtui viimeisellä 1,6 kilometrin kierroksella, jossa Paavo Paajanen iski muista irti. Mutta hänen takapyörässään koko kilpailun uskollisesti pysytellyt Roope Nurmi oli imupaperin lailla kiinni Paajasessa. Kaksikko teki loppukierroksella yhdessä sen verran vahvan vedon, että muut jäivät. Nurmi avasi loppusuoralla kirin, mutta Paajanen rutinoituneena ei hätkähtänyt, vaan odotti rauhassa loppua ja pääsi rutistamaan Nurmen ohi. Pronssimitalin otti tamperelaisen Velo8:n kokenut Toni Lehtimäki.

Naisten mestaruus meni Hyvinkään Pyöräilijöiden Rosa Törmäselle. Hän jaksoi kiriä aivan maaliviivalla ohi voitossa kiinni olleen Kauhajoen Karhun Laura Vainonpään. Naisten pronssin otti Porvoon Akilleksen Eveliina Suvisaari.

Miesjunioreiden eli 18-vuotiaiden mestaruus meni Porvooseen, kun pitkään kolmen ajajan irtiotossa ollut Niklas Henttala ajoi kahdeksan viimeistä kierrosta soolona selvään voittoon. Hopeasta ajanut muu junioriryhmä kolaroi maalisuoralle tullessa ja moni ennakkosuosikki jäi siihen. Hopean otti Velo8:n Lauri Koski ja pronssin TWD-Länkenin Arno Hämäläinen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle