Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo palaa suosikkiradalleen Brnossa

 

Ajo palaa suosikkiradalleen Brnossa


Niklas Ajolta on lupa odottaa sitä kovempia sijoituksia, mitä pitemmälle MotoGP-sarjan härkäviikot tiiviillä temmolla etenevät.

Ajo teki viime sunnuntaina komean 13 sijan nousun Indianapolisin radalla Yhdysvalloissa ajetussa Moto3-luokan kauden yhdeksännessä MM-osakilpailussa ylittäen maalilinjan 11:ntenä. Seuraavaksi koneet käynnistetään jo perjantaiaamuna ensimmäisten vapaiden harjoitusten merkeissä luonteeltaan täysin erilaisella Brnon radalla Tshekissä.

Mannerta on vaihdettu vilkkaasti, jossain vaiheessa pieni väsymys on painanut päälle, mutta nyt Ajo odottaa jo malttamattomana pääsyä tositoimiin Brnon monipuoliselle radalle, jolta löytyy mittaa kunnioitettavat 5403 metriä.

- Pidän tosi paljon Brnon radasta. Se lukeutuu ehdottomien suosikkieni joukkoon. Jouduin jäämään viime vuonna sivuun Tshekin GP:stä, joten odotan paluuta Brnoon suurella innolla.

Yleisömeren ympäröimä lavea Brnon rata tarjoilee tuhdit eväät herkulliselle GP-kattauksella.

- Brno on erittäin leveä ja nopea rata, jossa ei ole hitaita mutkia. Koko ajan on painettava täyttä. Brno on myös pidoltaan ja korkeuseroiltaan aivan toista maata kuin Indianapolis, kuvailee suomalaisen Avant Tecno-tiimin KTM:llä kilpaileva Ajo.

Ajo, 19, on jo tässä vaiheessa kautta enää kolmen MM-pisteen päässä viime vuoden kokonaissaldostaan. Tshekin GP:n päätähtäin on poimia paikka kymmenen nopeimman nipusta ja tärkeä välitavoite viimeistellä vastaava sijoitus aika-ajossa.

Ajo on yltänyt MM-urallaan parhaimmillaan viidenteen lähtöruutuun. Kuluvalta kaudelta plakkarissa on kaksi seitsemättä sijaa Austinista ja Assenista. Indinapolis edusti toista ääripäätä. Ajo joutui tyytymään Indyn aika-ajossa hänelle vaatimattomaan sijaan 24.

- Avainasia on kohentaa sijoitusta aika-ajossa, mikä mahdollistaisi eron kuromista kiinni kärkiryhmään.

Ajo on liikkunut aika-ajojen osalta kuvainnollisesti vuoristoradalla.

- Aika-ajot ovat kulkeneet osaltani välillä hyvin ja välillä taas huonommin. Se on myös vähän tuurista kiinni. Tunnen olevani enemmän kisakuski, kuittaa kolmatta MM-kauttaan ajava Ajo.

Tshekin GP:n kisapäivän aikataulu poikkeaa normaalista. Moto3:n kauden kymmenes MM-osakilpailu ajetaan iltapäivän päätteeksi Moto2- ja MotoGP-luokkien jälkeen. Sarjassa urakoidaan kolme kisaviikonloppua peräkkäin, kun Brnon jälkeen vuoroaan odottaa Britannian GP Silverstonessa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot