Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vaahteraliigassa välieräviikonloppu

 

Vaahteraliigassa välieräviikonloppu


Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa pelataan viikonloppuna välierät, joiden voittajat kohtaavat ensi viikolla Helsingissä pelattavassa Vaahteramaljassa. Lauantaina Velodromilla hallitseva mestari Roosters isännöi runkosarjan nelosta Vantaan TAFTia, sunnuntaina Seinäjoella iskevät yhteen Crocodiles ja viime kauden hopeajoukkue Helsingin Wolverines.

Roosters jyräsi läpi runkosarjan ensimmäisenä tappiottomana joukkueena kahdeksaan vuoteen. Pitkään Suomessa pelanneen pelinrakentaja Robert Johnsonin johtama hyökkäys oli jälleen liigan tehokkain.

- Roostersilla on ihan kunnioitettava juoksupeli, mutta kyllä heitto sieltä pitää ensin ottaa pois. Muu olisi tyhmää, TAFTin päävalmentaja JP Kuusisto arvioi. Runkosarjassa Roosters kaatoi TAFTin 35-21.

TAFTin maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiry ja amerikkalaislaitahyökkääjä Andre Privott muodostavat yhden liigan vaarallisimmista parivaljakoista. Roostersin päävalmentaja Juha Hakalan mukaan joukkueen puoluustajien pitää päästä Kadmiryn kimppuun heittopeleissä.

- Puolustuksen linja ei saa antaa Mirolle miljoonaa vuotta aikaa etsiä Privottia.

Crocodilesin ja Wolverinesin sunnuntai-illan kohtaamisesta on odotettavissa tasainen kauden kahden edellisen ottelun tavoin. Heinäkuussa Wolverines voitti kotonaan 24-21, Crocodiles puolestaan otti elokuun alussa 35-28 -kotivoiton.

- Meille on iso asia saada pelata tämä peli kotikentällä. Tämä on mahtava kahden hyvän joukkueen kohtaaminen. Kahdessa ottelussa vain neljä pistettä erotti meidät toisistamme, Crocodilesin päävalmentaja Charles Rifenbark sanoo.

Seinäjoen Crocodiles vaihtoi pelinrakentajaa kesken kauden, kun Rodney Brown siirrettiin laitahyökkääjän tontille ja Steven Adams liittyi joukkueeseen. Joukkueen tärkein pelaaja on kuitenkin ollut amerikkalaiskeskushyökkääjä Jocques Crawford, joka voitti liigan juoksujaarditilaston. Hän teki peräti viisi touchdownia päätöskierroksen ottelussa TAFTia vastaan.

- Crawford on heidän pelissään pääosassa ja hänet meidän täytyy pysäyttää, kertoo Wolverinesin päävalmentaja Mark Garza puolustajiensa ensitavoitteesta.

Kauden mittaan pelinsä uomiinsa saaneen Wolverinesin avainpelaajia ovat jälleen kerran pelinrakentaja Cedric Johnson ja keskushyökkääjä Stephen Stokes.

URHOtv televisioi molemmat viikonlopun välierät sekä ensi viikolla Sonera Stadionilla pelattavan Vaahteramalja XXIV:n.

Välierät 24-25.8.
24.08. klo 15, Velodromi, Helsinki
Roosters-TAFT

25.08. klo 18, Jouppilanvuori, Seinäjoki
Crocodiles-Wolverines

Vaahteramalja XXXIV 31.8.
31.08. kello 18.00 Sonera Stadion

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle