Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallon MM-karsintoja haetaan Suomeen

 

Lentopallon MM-karsintoja haetaan Suomeen


Lentopalloliiton hallitus päätti perjantaina hakea lentopallon miesten MM-karsintaturnausta Suomeen. Se pelataan joko 28.-30.12.2013 tai 3.-5.1.2014.

Suomi hakee turnausta kummallekin viikonlopulle. Hakemus on toimitettava Euroopan Lentopalloliittoon, CEV:iin 1.9. mennessä. Siihen mennessä Lentopalloliitto päättää mille paikkakunnalle karsintaturnausta haetaan.

- Tämä oli hieno päätös hallitukselta, se tukee urheilullista tavoitetta selvitä vuoden 2014 MM-kisoihin, Lentopalloliiton huippu-urheilupäällikkö Antti Paananen sanoo.

- Kotiturnaus antaa parhaat mahdollisuudet valmistautumiseen. Koska pelataan keskellä sarjakautta, on valmistautuminen lyhyt, mutta varmuudella pelaajat ovat kunnossa ja nähdään tasokkaita pelejä. Maajoukkue aloittaa valmistautumisleirin 16.12.

- Euroopan rankingin perusteella pidän Suomen mahdollisuuksia saada kotiturnaus hyvinä, vaikka hakijoita tuleekin varmasti olemaan paljon.

Vuoden vaihteen karsintaturnaus on MM-karsintojen 3. kierrosta, jossa on mukana 20 Euroopan maata taistelemassa kuudesta MM-lopputurnauspaikasta.  Maat jaetaan viiteen neljän maan lohkoon. Lohkojen voittajat selviytyvät MM-kisoihin ja niiden lisäksi paras toiseksi sijoittunut joukkue.

Tulevan syyskuun EM-kisoista kaksi parasta maata lunastaa suoraan paikan MM-kisoihin. Jos MM-kisojen järjestäjämaa Puola on näiden joukossa, niin EM-kisoissa kolmanneksi sijoittunut saa MM-kisapaikan. Loput Euroopan paikat MM-kisoihin täytetään karsintojen kautta.

Tällä järjestelmällä Suomen karsintalohkoon ei ole tulossa yhtään selkeästi kovempaa maata, vaan Suomi saattaa olla jopa lohkon ykkösrankattu joukkue. Maat lohkoihin jaetaan ns. serpentiinisysteemillä Euroopan rankingin 1.1.2013 perusteella. Suomi on tässä rankingissa 8. sijalla.

Miesten MM-kisoihin Puolaan pääsee isäntämaan lisäksi kahdeksan eurooppalaista joukkuetta ja kaikkiaan MM-kisoissa pelaa 24 maata. Miesten MM-karsintoihin ilmoittautui Euroopasta ennätykselliset 41 maata ja koko maailmasta 154 maata.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle