Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentismiehiltä hieno esitys Kuortaneella

 

Lentismiehiltä hieno esitys Kuortaneella


Suomen miesten lentopallomaajoukkue esitti erinomaista ja ehjää peliä maanantaina Kuortaneella. Tshekki kaatui suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-17, 25-20, 25-21).

Suomen peli kesti läpi ottelun tasaisen hyvänä, eikä virheitä nähty paljoakaan. Erityisesti päävalmentaja Tuomas Sammelvuo oli tyytyväinen edellisestä pelistä korjattuihin asioihin.

- Loistava peli kaikkiaan. Syöttöpelimme oli erittäin hyvää ja järkevää. Paranneettin siinä eilisestä kuten piti. Myöskään montaakaan puolustusta/varmistusta ei kenttäämme tänään jäänyt.

Suomi paransi myös puolustuksen jälkeisten hyökkäysten päättämistä.

- Järkeviä suorituksia. Kaikkiaan tasapainoinen esitys läpi ottelun. Joukkue on hyvässä fyysisessä kunnossa kisojen lähestyessä. Huomiseen muutama sählinkipallo vielä pois ja saadaan treenijaksolle hyvä päätös, Sammelvuo paketoi.

Sammelvuo kiitteli myös järjestelyjä Kuortaneen Urheiluopistolla.

- Iso kiitos järjestelyistä, jotka hoituivat opiston lentopallolukiolaisten toimesta Antti Paanasen johdolla. Kerrassaan hienoa oli pelata meidän ihan oikealla kotikentällä, jossa treenaamme.

Suomen kapteeni Antti Siltala (7/+3) oli myös tyytyväinen peliin.

- Pelasimme selkeästi tasaisemmin kuin Kokkolassa sunnuntaina. Olimme alusta asti valmiita. Vastustajan virheet helpottivat meitä, mutta toisaalta me myös heidät niihin pakotettiin. Joukkue on hyvässä kunnossa, oikeaan suuntaan mennään.

Suomi ei tehnyt kahteen ensimmäiseen erään yhtään suoraa hyökkäysvirhettä ja torjuntojakin Tshekille tuli vain kaksi. Herkullinen yksityiskohta oli myös koko pelin puolustuksen jälkeisten hyökkäysten onnistumisprosentti 67.

Tshekin päävalmentaja Bernard Stewart onnitteli Suomen myös ehjästä esityksestä.

- Suomelta hyvä peli. Meillä oli vaikeuksia tehdä tärkeitä pisteitä ja suuria vaikeuksia puolustuksen jälkeisissä tilanteissa. odotan parempaa huomisesta pelistä.

Suomen tehomies oli hakkuri Urpo Sivula, joka teki 15/+12 54% hyökkäystehoilla. Konstantin Shumov, Matti Oivanen ja Niklas Seppänen tekivät kahdeksan pistettä mieheen. Mikko Esko pelasi Suomen passarina ja Juho Rajala jatkoi liberona Lauri Kermisen sairastaessa edelleen.

Tshekin ehdoton ykkönen oli jälleen kovasyöttöinen hakkuri David Konecny (13/+6). Sen sijaan mm. kolminkertainen seurajoukkueiden maailmanmestari Jan Stokr saatiin pehmennettyä syötöllä hienosti. Stokr teki tehot 4/-2 hyytyen vaihtoon.

Suomi voitti Tshekin sunnuntaina Kokkolassa 3-2. Joukkueet kohtaavat vielä kolmannen kerran tiistaina Sastamalassa. Tämän jälkeen maajoukkue matkaa perjantaina Tanskaan, jossa se valmistautuu viimeisen viikon EM-kisoihin. EM-kisojen avauspeli on 20.9. Herningissä Hollantia vastaan.

Suomen pistemiehet:
Urpo Sivula 15/+12 (1 äss, 1 torj, hyök. 13/24)
Konstantin Shumov 8/+6 (4 torj, hyök 2/7)
Matti Oivanen 8/+3 (2 äss, hyök 6/8)
Niklas Seppänen 8/+1 (1 äss, 2 torj, hyök 5/11)
Antti Siltala 7/+3 (hyök 7/16)
Mikko Oivanen 5/+1 (2 torj, hyök 3/6)
Mikko Esko 1/+1 (1 äss)
Eemi Tervaportti 0/0

Jukka Lehtonen, Olli Kunnari, Tommi Siirilä, Elviss Krastins ja Lauri Kerminen eivät pelaanneet.

Tshekin parhaat pistemiehet:
David Konecny 13/+6 (2 äss, 1 torj, hyök 10/19)
Ales Holubec 6/+4 (1 torj, hyök 5/9)
Ondrej Hudacek 6/+1 (1 torj, 5/8)
Jan Stokr 4/-2 (1 torj, hyök 3/11)

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle