Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Nuori Barguil toiseen etappivoittoonsa Espanjassa ­ Nibali vaikeuksissa

 

Nuori Barguil toiseen etappivoittoonsa Espanjassa ­ Nibali vaikeuksissa


Taistelu Espanjan ympäriajon voitosta jatkuu tiukkana vielä viimeisen viikon aikanakin. Viimeinen päivä Pyreneiden vuoristossa oli väsyneiden ajajien kamppailua. Kaksi kovaa vuoristopäivää näkyi 146,8 kilometrin etapilla, joka oli hyvin nousuvoittoinen ja päättyi ykköskategorian nousuun.

Etapilla nähtiin irtiottoja monenlaisessa kokoonpanossa ja monessa eri koossa. Loppujen lopuksi karkuun lähti soolona nuori ranskalainen, vasta 21-vuotias jo yhden etapin voittanut Warren Barguli. Hän näytti ajavan selkeään voittoon, mutta myös hänen vauhtinsa tyssäsi hieman ennen maalia. Hänen takaansa tuli kolumbialainen Rogoberto Uran. Ranskalainen jäi odottamaan Urania ja liimautui häneen viimeisille sadoille metreille. Kaksikon takaa tuli puolalainen Bartosz Huzarski ja saksalainen Bartosz Huzarski. Nämä tulivat aivan kärkikaksikon kantaan ja viimeisillä kymmenillä metreillä Uran ja Barguli avasivat kirin ja ylittivät maalilinjan yhtä aikaa. Maalikameran kuva osoitti, että ranskalainen vei voiton.

Kokonaiskilpailun kärkimiehet kävivät jälleen omaa kilpailuaan hieman taaempana. Siinä ryhmässä tapahtui pienoinen yllätys, kun kokonaiskilpailun johtaja Vincenzo Nibali putosi lopussa. Hän joutui sinnittelemään tosissaan pitääkseen johtonsa. Johto oli etapille lähdettäessä 50 sekuntia, mutta se supistui nyt Chris Horneriin nähden vain 28 sekuntiin. Taistelu voitosta tulee jatkumaan, sillä loppuviikolla on vielä kovia nousuja. Niiden joukossa lauantaina legendaariselle Alto de L´Anglirulle päättyvä etappi.

Jussi Veikkasen joukkueen Thibaut Pinot ajaa edelleen vahvasti. Hän on kokonaiskilpailun seitsemäntenä. Veikkanen tuli maaliin jälleen noin 50 ajajan ryhmässä. Se oli lähes 18 minuuttia voittajaa perässä.

Tiistaina Vueltassa on toinen lepopäivä. Sen jälkeen ajetaan 189 kilometrin etappi Calahorrasta Burgosiin. Etappi ei ole profiililtaan vaativa.

Tulokset
Espanjan ympäriajo
Etappi 16/21 Graus - Aramón Formigal 146,8 km
1 Warren Barguil (Ranska) Team Argos-Shimano 3.43.31
2 Rigoberto Uran Uran (Kolumbia) Sky Procycling s.a.
3 Bartosz Huzarski (Puola) Team NetApp-Endura + 0.03
4 Dominik Nerz (Saksa) BMC Racing Team +0.08
5 José Herrada Lopez (Espanja) Movistar Team + 0.20
6 Mikael Cherel (Ranska) AG2R La Mondiale + 0.37
124 Jussi Veikkanen (Fin) FDJ.fr +17.53

Tilanne 16/21 etapin jälkeen
1 Vincenzo Nibali (Italia) Astana Pro Team 64.06.01
2 Christopher Horner (USA) RadioShack Leopard + 0.28
3 Alejandro Valverde Belmonte (Espanja) Movistar Team + 1.14
4 Joaquim Rodriguez Oliver (Espanja) Katusha + 2.29
5 Domenico Pozzovivo (Italia) AG2R La Mondiale + 3.38
6 Nicolas Roche (Irlanti) Team Saxo-Tinkoff + 3.43
7 Thibaut Pinot (Ranska) FDJ.fr + 4.37
107 Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ.fr + 2.38.13

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle