Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo sänkipellolta Simoncellin nimikkoradalle San Marinoon

 

Niklas Ajo sänkipellolta Simoncellin nimikkoradalle San Marinoon


Niklas Ajo on valmistautunut vauhdikkaasti Marco Simoncellin nimeä kantavalla ja muistoa kunnioittavalla Misanon radalla San Marinossa ajettavaan Moto3-luokan kauden 12. MM-osakilpailuun.

- Kaudesta on jäljellä kuuden osakilpailun rankka rypistys. Olen vetänyt sitä silmälläpitäen tiukkaa kuntotreeniä ja pitänyt ajontuntumaa yllä ajamalla motocrosspyörällä sänkipellolla. Sänkicrossi on mukavaa ja myös rentouttavaa puuhaa, hymyilee Ajo.

Ajo paineli kuumeesta huolimatta pisteille Englannin Silverstonessa ajetussa edellisessä osakilpailussa. Hänellä oli vauhdillisesti eväät kymmenen nopeimman joukkoon, kunnes haarukassa olleilta isoilta pisteiltä putosi pohja pois kilpakumppanin kilkattua Avant Tecno-tiimin kuljettajan KTM-pyörään.

Ajon, 19, matkaan on mahtanut paljon epäonneakin, mutta hän ei piiloudu sen taakse.

- Huonoa tuuria on tosiaankin ollut, mutta ei sen piikkiin voi kaikkea laittaa. Minun on pyrittävä saavuttamaan parempi lähtöpaikka, jotta pystyn ajamaan kärkiryhmän tuntumassa ja välttämään sen ison nipun, jossa tunnetusti sattuu ja tapahtuu. Onnistunut aika-ajo on se iso juttu Misanossakin, korostaa Ajo.

- Silverstonesta jäi kuitenkin paljon hyvää käteen, vaikka kisa jäikin harmittamaan. Vauhti on sillä tasolla, että katseet ovat Misanossakin tiukasti top-kympissä.

Ajolla on aiempaa kokemusta kääpiötasavallan 4226 metrin mittaiselta radalta kahdelta edelliseltä kaudelta. Tosin debyyttiä varjosti olkapäävamma ja viime vuonna keli oli Riminin silmiä hivelevissä maisemissa kaikkea muuta kuin tyypillinen.

- Kyllähän perjantain ensimmäinen harjoitus merkitsee vielä radan opettelua. Misano on hankala rata. Sieltä löytyy aikalailla hitaita paikkoja, jossa pyörältä vaaditaan hyvää kääntyvyyttä. Radan suosikkikohtiani ovat nopeiden mutkien yhdistelmä ja takasuora.

Avant Tecno-tiimin tekninen henkilökunta koostuu pitkälti espanjalaisista, jolloin vähiin jäävällä vapaa-ajalla keskustelu kääntyy helposti jalkapallon puolelle.

Kuluvalla kaudella Katalonian GP:n yhteydessä FC Barcelonan maineikkaan kotistadionin Camp Noun samettisella nurmipinnalla palloa siirrellyt Ajo pelasi Valkeakosken Hakassa ennen nykyistä ammatinvalintaansa.

- Kyllähän siitä Helsingin MM-karsintaottelusta saattaa tulla vähän kuittailua, mutta lähdetään siitä, että Suomen Susijengi kaataa ehdottomasti Espanjan lauantaina Sloveniassa pelattavissa koripallon EM-kisoissa, heittää Ajo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle