Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Veikkasen joukkueelle jälleen etappivoitto ja johto säilyi

 

Veikkasen joukkueelle jälleen etappivoitto ja johto säilyi


Jussi Veikkasen FDJ ­joukkue ja sen kirimies, vasta 23-vuotias Nacer Bouhanni teki Pekingin ympäriajon kolmannella etapilla pienen yllätyksen. 176 kilometrin etappi oli mäkinen, mutta Bouhanni kesti mäet joukkueensa avittamana hienosti. Hän tuli kärkiryhmässä maalisuoralle ja palkitsi joukkuetoverinsa ottamalla kirivoiton.

Bouhannille voitto oli tällä kaudella 11:s ja FDJ:lle 33:s. Voittaja ei turhaan kiitellyt joukkuetovereitaan kilpailun jälkeen. Ilman heidän viisasta ja uhrautuvaa apuaan Bouhannilla ei olisi ollut mitään mahdollisuutta pysyä nousuissa kärkiryhmän mukana. Yksi näistä apumiehistä ja voiton avaimista oli 69:nneksi sijoittunut ja lopussa löysännyt Jussi Veikkanen.

- Vaikka Bouhanni otti voiton, niin kyllä tämä oli joukkuetyön tulos. Etappi oli maastollisesti haastava, mutta saimme pidettyä porukan niin hyvin kasassa, että etappi päättyi kiriin. Hieno työtä, riemuitsi Jussi Veikkanen.

Nacer Bouhannilla on nyt kokonaiskilpailussa 11 sekunnin etumatka toisena olevaan australialaiseen Michel Matthewsiin. Maanantain etappi on kuitenkin vielä hankalampi kirimiehille kuin tämänpäiväinen. Se päättyy ykköskategorian nousuun.

Tulokset
Tour of Beijing (WT), Kiina
3/5 etappi Yanqing - Qiandiajian 176 km
1 Nacer Bouhanni (Ranska) FDJ.fr 4.08.15
2 Michael Matthews (Australia) Orica-GreenEdge
3 Alexey Tsatevich (Venäjä) Katusha
4 Elia Viviani (Italia) Cannondale Pro Cycling
5 Martin Kohler (Sveitsi) BMC Racing Team
6 Borut Bozic (Slovenia) Astana Pro Team
69 Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ.fr + 0.00.43

Tilanne 3/5 etapin jälkeen
1 Nacer Bouhanni (Ranska) FDJ.fr 13.28.18
2 Michael Matthews (Australia) Orica-GreenEdge + 0.00.11
3 Maxime Bouet (Ranska) AG2R La Mondiale s.a.
4 Alexey Tsatevich (Venäjä) Katusha + 0.00.16
5 Nikolas Maes (Belgia) Omega Pharma-Quick Step s.a.
6 Matti Breschel (Tanska) Team Saxo-Tinkoff + 0.00.18
88 Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ.fr + 0.01.03

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle