Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tallipäällikkö Ajo koki uransa yhden komeimman voiton Malesiassa

 

Tallipäällikkö Ajo koki uransa yhden komeimman voiton Malesiassa


Aki Ajon johtaman Red Bull KTM-tehdastiimin Luis Salom palasi kreivin aikaan ja komealla tavalla voittajaksi Moto3-luokan MM-sarjassa.

Sepangin radan paalupaikalta sähäkästi liikkeelle lähtenyt Salom viimeisteli Malesiassa kauden seitsemännen voittonsa ja kasvatti johtonsa 14 pisteen, kun edessä siintää vielä kolme osakilpailua.

Monessa mukana ollut Ajo seurasi kisan kulkua haltioituneena ja otti huojentuneena ilon irti voitonjuhlista.

- Se oli kaunis kisa ja ehkä yksi parhaista, jonka olen nähnyt urani aikana, iloitsi tallipäällikkönä kolme maailmanmestaruutta saavuttanut Ajo.

Voitosta käytiin huikea jännitysnäytelmä päätöskierrokselle kärjessä kaartaneen espanjalaisen Salomin ja hänen maanmiehensä, kaksi edellistä kisaa nimiinsä vieneen Alex Rinsin välillä.

Rins painoi vielä kertaalleen ohi, kunnes Salomin tutun mestarillinen ja kylmäpäinen niitti tuli viimeisessä mutkassa. Ruutulipulle Salom kiirehti 69 tuhannesosaa myös lähimmän pisteuhkansa Rinsin edellä.

- Tiesimme, että hieno, pitkä ja leveä Sepangin rata tarjoaa upean estradin kilpailuun, mutta tiesimme myös sen, että täällä ajetaan usein isossa ryhmässä, jolloin mahtavat voittotaistelut jäävät viimeiseen kierroksen varaan. Olen erittäin iloinen Luisin osalta, sillä hän teki sen jälleen. Joku jo epäili hänen mahdollisuuksiaan kahden edellisen kisan jäljiltä, mutta Luis säilytti kylmähermoisuutensa sekä keskittyneisyytensä ja tässä on tulos, alleviivasi Ajo.

- Maailmanmestaruutta tavoittelevalle kuljettajalle on äärimmäisen tärkeää osata käsitellä paineet. Hän (Salom) suoriutui siitä täydellisesti, jatkoi Ajo.

Kahden miehen show

Salom koki kuumassa ja kosteassa Malesiassa sen, mitä hän oli osannut odottaakin, eli fyysisesti kauden raskaimman kilpailun.

- Erittäin kova kisa, mutta samalla myös se kauden mukavin tähän mennessä. Haluan onnitella Alexia (Rins), joka oli aivan mahtava viimeisellä kierroksella. Kiitos kuuluu myös hänelle hienosta show'sta, hehkutti Salom.

- Samalla minun on jälleen kiitettävä tiimiäni ja kaikkia minua tukevia henkilöitä, sillä olemme tehneet taas hyvää työtä koko viikonlopun. Ilman tuota tukea tämä ei olisi mahdollista, muistutti Salom.

Surullinen Khairuddin sivussa kotikilpailusta

Red Bull KTM Ajo-tiimin muille kuljettajille päivä ei paistanut helteisessä Malesiassa.

Kotiyleisön suursuosikki ja silmäterä, viime vuonna Sepangissa paalupaikalta toiseksi päätynyt Zulfahmi Khairuddin joutui jäämään sivuun kisasta. Australialainen Arthur Sissis puolestaan päätyi hänelle vaatimattomalle sijalle 19.

Khairuddinin oikea ranne operoitiin Barcelonassa vajaat kaksi viikkoa sitten. Hän ajoi kivuista huolimatta Malesian GP:n kaikki harjoitukset, aika-ajon ja edelleen vielä kisa-aamun warm up-session, kunnes oli pakko antaa periksi.

Kipeä, mutta väistämätön päätös syntyi yhdessä lääkäreiden kanssa.

- Olen erittäin surullinen. Teimme tiimin tavoin myös lääkintähenkilökunnan kanssa lujasti töitä pystyäkseni kilpailemaan täällä, mutta se osoittautui mahdottomaksi. Kipu ei ollut niinkään paha perjantaina ja lauantaina, mutta tänään aamulla tilanne oli taas huonompi.  En kyennyt enää käsittelemään pyörää kunnolla ja ratasairaalassa sitten päätettiin, että on parempi jättää tämä kisa väliin, jotta käsi olisi parempi ensi viikonvaihteessa Australiassa.

Tutun veikeä hymy oli kadonnut myös Sissisin kasvoilta.

- Ei tosiaankaan mikään paras mahdollinen päivä. Otin hyvän startin, mutta ensimmäisessä mutkassa oli paljon ruuhkaa. Pystyin ohittamaan sen jälkeen pari kuljettajaa, jotka ajoivat kieltämättä vähän hullusti. Yhdessä kurvissa sitten joku osui minuun varsin lujaa ja ajoin ulos radalta. Pyöräni katteet kärsivät siinä rytäkässä, enkä pystyneet ajamaan sen jälkeen enää niin kovaa, kuin olisin halunnut. Mutta ei muuta kuin pää pystyyn ja kohti kotikisaa Phillip Islandilla.

Sissis saavutti uransa ensimmäisen podiumsijoituksen viime kaudella juuri kotiyleisönsä edessä.

- Olen varma, että Arthur on taas valmis ja erittäin innokas esittämään todellisen potentiaalinsa Phillip Islandilla, vahvisti Ajo.

Sepang, Malesia.
Moto3-luokan 14/17 MM-osakilpailu:
1. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM 40.42,441
2. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,069
3. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 0,408
4. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,782
5. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 1,055
6. Jack Miller Australia, Caretta Technology-RTG, FTR Honda + 1,077
7. Alexis Masbou Ranska, Ongetta-Rivacold, FTR Honda + 5,016
8. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 6,277
9. Romano Fenati Italia, San Carlo Team Italia, FTR Honda + 6,952
10. Philipp Oettl Saksa, Tec Interwetten Moto3 Racing, Kalex KTM + 10,962
11. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Mahindra + 11,096
12. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 21,012
13. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox RW Racing GP, Kalex KTM + 29,443
14. Isaac Vinales Espanja, Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 31,541
15. Ana Carrasco Espanja, Team Calvo, KTM  + 31,579
19. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 34,809
Keskeyttäneitä:
Aizat Malik Malesia, Touchline-SIC-AJO, KTM.
Hafiq Azmi Malesia, Touchline-SIC-AJO, KTM.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle