Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo MM-pisteille Malesiassa

 

Niklas Ajo MM-pisteille Malesiassa


Niklas Ajo noukki talteen tervetulleita MM-pisteitä Malesian maaperällä ajetusta Moto3-luokan kauden neljänneksi viimeisestä osakilpailusta. Sepangin helteistä rataa parhaimmillaan yhdeksäntenä kiertänyt Ajo päätyi kisassa sijalle 12.

- Ihan hyvä kisa oikeastaan sen puoliväliin asti. Sen jälkeen ei ollut kuitenkaan enää paljoa tehtävissä, kun renkaat olivat täysin loppu, kertoi Ajo.

Ajon lähtöruutu nousi aika-ajoon nähden pykälällä, kun rannettaan potenut malesialaiskuljettaja Zulfhami Khairuddin joutui jäämään sivuun kisasta. Ruudusta 14 liikkeelle ampaissut Ajo paineli ensimmäiset mutkat tutun terävästi kohoten hetkessä jo neljä sijaa.

- Startissa tuli yhden eteen poukanneen kilpailijan toimesta hetkeksi kuin seinä vastaan, mutta onneksi pystyin väistämään, enkä menettänyt rytmiä. Ekat mutkat menivät kyllä tosin hyvin, myhäili Ajo.

Suomalaistiimi Avant Tecnon KTM-kuljettaja piti pintansa isossa kärkiryhmässä kymmenkunta kierrosta, kunnes hänen oli annettava periksi renkaiden vuoksi.

- En tiedä, johtuiko tuo renkaiden loppuminen pyörän säädöistä tai ajotyylistä. Saattaa olla, että renkaat kuluivat siinä vaiheessa, kun jouduin puskemaan ehkä vähän liiankin kovaa pysyäkseni kärkiryhmässä.

Ajon loppusijoitus alkoi sinetöityä, kun 18 kierroksen kilpailusta oli jäljellä viimeinen kolmannes. Siinä vaiheessa ajamalla ei ollut enää ylemmäs asiaa ja toisaalta takanakaan ei ollut näköpiirissä välitöntä uhkaa.

- Ero taakse kasvoi koko ajan, joten siinä tilanteessa ei ollut enää aihetta pyrkiä painamaan kovempaa. Vähän se jäi tietenkin harmittamaan, että minun edelläni ajanut kolmen kuljettajan porukka pääsi irti ja menetin otteeni taisteluun yhdeksännestä sijasta.

Ajo saa olla tyytyväinen kolmen päivän kokonaisuuteen Malesiassa.

- Harjoituksiin jäi vielä parantamisen varaa, mutta aika-ajo ja varsinkin kisa kulkivat jo ihan ok ja hyvällä fiiliksellä.

Tiivistempoinen kisaputki jatkuu tulevana viikonvaihteena Phillip Islandin nopealla, mutta tuulille aina alttiilla saariradalla Australiassa, jossa sää viilenee tuntuvasti Sepangiin nähden.

- Matka jatkuu. Ei muuta kuin maanantaina suunta kohti Australiaa, huikkasi hyväntuulinen Ajo.

Sepang, Malesia.
Moto3-luokan 14/17 MM-osakilpailu:
1. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM 40.42,441
2. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,069
3. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 0,408
4. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,782
5. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 1,055
6. Jack Miller Australia, Caretta Technology-RTG, FTR Honda + 1,077
7. Alexis Masbou Ranska, Ongetta-Rivacold, FTR Honda + 5,016
8. Jonas Folger Saksa, Mapfre Aspar Team Moto3, Kalex KTM + 6,277
9. Romano Fenati Italia, San Carlo Team Italia, FTR Honda + 6,952
10. Philipp Oettl Saksa, Tec Interwetten Moto3 Racing, Kalex KTM + 10,962
11. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Mahindra + 11,096
12. Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM + 21,012
13. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox RW Racing GP, Kalex KTM + 29,443
14. Isaac Vinales Espanja, Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 31,541
15. Ana Carrasco Espanja, Team Calvo, KTM  + 31,579

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot