Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Simo Muhonen romurallin uhrina Ranskan Formula F4 sarjan Lédenonin osakilpailuissa

 

Simo Muhonen romurallin uhrina Ranskan Formula F4 sarjan Lédenonin osakilpailuissa


Suomalaiskuljettaja jäi pisteitpisteittä

Jyväskyläläinen Simo Muhonen, 17, koki tähänastisen autourhelu-uransa suurimman kuopan kun Ranskan Formula F4 mestaruussarjan toiseksi viimeisen kilpailuviikonlopun kolmen kisastarttia päättyi kaikki suuriin pettymyksiin. 14. sija ja kaksi keskeytystä eivät kasvattaneet pistepussia ja näin nuorukainen putosi sarjan yhdeksännelle sijalle kun ajamatta on vielä yksi haasteellinen viikonloppu.

Muhosen murheellinen viikonloppu Etelä-Ranskan Lédenonin radalla alkoi jo aika-ajoista kun rikkoontunut kampiakselin tunnistin pudotti moottoritehoja ja vuoden 2011 kartingin SM-pronssimitalisti jäi 14. lähtöruutuun.

Aurinkoisessa kesäsäässä ajettu ensimmäinen lähtö sujui aika-ajojen tapaan mollivoittoisesti: Ensiksi kanssakilpalija antoi osumaa ja toiseksi omasta ajovirheestä sattunut spinnaus jätti pronssimitalista kamppailleen suomalaiskuljettajan 14. sijalle ja ilman sarjapisteitä.

Toinen startti sujui vieläkin heikommin kun toinen kanssakilpailija hutiloi jarrutuspaikan ja rysäytti suomalaiskuljettajan takasiipeen sillä seurauksella, että kummatkin kuljettajat joutuivat jättämään leikin kesken. Lisäksi kun kolmannessa startissa jälleen kerran Muhonen joutui kolaritestauksen uhriksi eli kanssakilpailija kolautti takasiiven ja renkaan keskeytyksen arvoisesti rikki niin syystäkin toisen polven moottoriurheilija oli pettynyt mies.

- Olipa todella painajaismainen ja tuskainen viikonloppu, jonka mahdollisimman nopeasti haluan unohtaa. Tekninen vika vei aika-ajoissa iskukyvyn ja sitten romurallia ajaneet kanssakilpailijat eivät noudattaneet herrasmiessääntöjä. Näiden tapahtumien myötä sain heittää jäähyväiset sarjan mitalitaistelulle, kiteytti Muhonen pettymystään.

- Kieltämättä syyskausi on mennyt penkin alle: Alkuvuonna olin palkintokorokkeilla ja nyt toisella puoliskolla olen ajanut jäännöspistestä. Tähän alamäkeen on nyt saatava muutos ja koska paineet sarjan mitaleista on menneet niin lokakuun viimeisenä viikonloppuna Paul Richardin radalla ajettavissa kolmessa viimeisessä startissa tavoitteenani ei voi olla muuta kuin kipuaminen takaisin palkintokorokkeille, Muhonen päättäväisesti kertoo.

Seuraavan kahden viikon aikana jyväskyläläinen kiertää Keski-Eurooppaa tutustuen kansainvälisiin moottoriurheilutiimeihin ja käy läpi heidän tarjoamia ohjelmia kilpailukaudelle 2014.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle