Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Johto vaihtui Pekingin ympäriajossa

 

Johto vaihtui Pekingin ympäriajossa


Pekingin ympäriajon neljäs 150,5 kilometrin kovaan nousuun päättynyt etappi muutti kokonaiskilpailun järjestyksen totaalisesti. Tähän asti kilpailun kärjessä olleet kirimiehet putosivat kauaksi kärjestä. Heidän joukossa oli johtajanpaitaa kantanut Jussi Veikkasen FDJ-joukkueen Nacer Bouhanni. Hän kärsi yli 16 minuutin tappion etapin voittajalle espanjalaiselle Benat Intxaustille.

Etapin viimeiset 13 kilometriä olivat keskijyrkkyydeltään vajaa kuusi prosenttia. Kun parhaimmat mäkimiehet pitivät nousussa kovaa vauhtia, voitosta jäi kamppailemaan vain pieni kärkiryhmä. Monien irtiottoyritysten jälkeen Intxaust teki ratkaisevan iskun ja ajoi muilta karkuun. Lopussa siihen parhaiten vastasi irlantilainen Dan Martin, mutta hänenkin voimansa loppuivat ja espanjalainen ajoi voiton. Hän nousi kokonaiskilpailun johtoon. Mitä todennäköisemmin hän tulee voittamaan myös koko kilpailun, sillä jäljellä on vain yksi tasamaaetappi. Sen etapin kärjessä tulevat olemaan kirimiehet, joilla taas ei ole mitään asiaa kokonaiskilpailun kärkisijoille.

Jussi Veikkanen tuli maaliin sijalla 65 vajaan yhdeksän minuuttia voittajan perässä. Hän on nyt kokonaiskilpailussa sijalla 63. Hänen joukkueensa FDJ on voittanut viiden etapin kilpailusta jo kaksi etappia. Päätösetappi antaa hyvät mahdollisuudet kolmanteen etappivoittoon. Heidän kirimiehensä Nacer Bouhanni on kirimiesten pistekilpailun johdossa. Sen voitto on kiinni 117 kilometrin päätösetapin menestyksestä.

Tulokset
Tour of Beijing (WT), Kiina
4/5 etappi Yanqing - Mentougou Miaofeng Mountain 150,5 km
1 Benat Intxausti Elorriaga (Espanja) Movistar Team 3.43.25
2 Daniel Martin (Irlanti) Garmin-Sharp + 0.00.03
3 David Lopez Garcia (Espanja) Sky Procycling + 0.00.04
4 Rui Alberto Faria Da Costa (Portugali) Movistar Team + 0.00.06
5 Romain Bardet (Ranska) AG2R La Mondiale + 0.00.11
6 Tony Martin (Saksa) Omega Pharma-Quick Step s.a.
65 Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ + 0.08.58

Tilanne 4/5 etapin jälkeen
1 Benat Intxausti Elorriaga (Espanja) Movistar Team 17.11.50
2 Daniel Martin (Irlanti) Garmin-Sharp + 0.00.10
3 David Lopez Garcia (Espanja) Sky Procycling + 0.00.13
4 Rui Alberto Faria Da Costa (Portugali) Movistar Team + 0.00.18
5 Romain Bardet (Ranska) AG2R La Mondiale + 0.00.24
6 Tony Martin (Saksa) Omega Pharma-Quick Step s.a.
63 Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ + 0.09.54

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle