Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo lähtee halkomaan tuulta Phillip Islandin uudella asfaltilla

 

Niklas Ajo lähtee halkomaan tuulta Phillip Islandin uudella asfaltilla


Niklas Ajo odottaa jo malttamattomana paluuta Moto3-luokan pyörän puikkoihin, vaikka Malesiassa ajetusta edellisestä MM-osakilpailusta on vierähtänyt vasta pari päivää.

Tiivistempoinen kaukomaiden kiertue jatkuu tulevana viikonvaihteena Australiassa, jossa kevään merkkien lisäksi ilmassa väreilee myös sopiva ripaus jännitystä.

- On todellakin jännä nähdä, millainen tuo Phillip Islandin radan pinta on nyt uuden asfaltin myötä, Ajo viittaa 4448 metrin mittaisen ja sarjan yhden nopeimman työmaansa puoleen.

Ajo on ehtinyt ottaa juoksukengät jalassa tuntumaa upeissa maisemissa sijaitsevan saariradan kauttaaltaan uusittuun pintaan. Perjantaina odotus sitten palkitaan ja todellinen pito punnitaan, kun hän pääsee kiertämään KTM-pyörällään mereltä puhaltaville tuulille aina altista rataa GP-viikonvaihteen ensimmäisten vapaiden harjoitusten merkeissä.

- Pidän radasta. Se on tosi hieno. Yleensä Australiassa on tähän vuodenaikaan melko viileätä, mutta nyt lämpöäkin on ollut ihan mukavasti. Ei muuta kuin lähdetään tekemään töitä hyvillä fiiliksin ja jatkamaan siitä, mihin Malesian Sepangissa jäätiin.

Suomalaistiimi Avant Tecnon väreissä kilpaileva Ajo ajoi Malesian osakilpailusta miltei puolet kärkiryhmän vauhdissa ennen kuin renkaat loppuivat rajussa kyydissä. Maalilinjan hän leikkasi sijalla 12 yltäen samalla MM-pisteille.

- Hyvä tuntuma ajamiseen palautui rentouden kautta. Sitä yritetään nyt jatkaa ja keskittyä myös Australiassa puhtaasti vain omaan tekemiseen.

Pitkän, 900 metrin mittaisen suoran omaavan Phillip Islandin radan luonteen odotetaan istuvan Ajon ajotyyliin.

- Radalta löytyy paljon nopeita sekä pyöreitä mutkia ja niiden vastapainoksia oikeastaan vain kaksi tiukempaa paikkaa. Katsotaan nyt. Pitää tietenkin ottaa huomioon se, että tämä nykyinen pyörämme on aikalailla erilainen viime kauteen verrattuna, Ajo muistuttaa.

Urallaan tähän mennessä 45 MM-osakilpailua ajaneella Ajolla on kokemusta kahden GP:n verran Phillip Islandilta. Hänelle on toki kouriintuntuvaa kokemusta myös siellä pyörivistä ja puhaltavista rajuista tuulen puuskista.

- Tuulen suunta ja voimakkuus vaihtelee eri puolella rataa, mikä tekee siitä tosi hankalan. Tarkkana, todella tarkkana saa olla, että tuuli ei riuhtaise mennessään, tähdentää 58 kiloa painava Ajo.

Ajovarusteissa olevan kuljettajan ja pyörän vähintään 148 kilon painoinen paketti saavuttaa Phillip Islandilla parhaimmillaan lähes 240 kilometrin tuntinopeuden.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot