Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turkki-ottelu aloittaa käsipallomiesten MM-karsintaurakan

 

Turkki-ottelu aloittaa käsipallomiesten MM-karsintaurakan


Seuraavat miesten MM-kisat pelataan vuonna 2015 Qatarissa. Suomi on mukana tavoittelemassa paikkaa kisoihin Euroopan karsintojen ensimmäisessä vaiheessa. Suomen lohkovastustajiksi arvottiin Turkki, Georgia ja Liettua. Lohkovoittaja jatkaa Play Off -vaiheeseen.

Suomi aloittaa karsintaurakkansa kohtaamalla Turkin keskiviikkona 30.10. klo 19.00 Vantaan Energia Areenalla. Seuraava peli on jo saman viikon sunnuntaina 3.11. Georgiaa vastaan Tbilisissä. Karsinnat jatkuvat tämän jälkeen ensi vuoden tammikuussa. Lohkossa jokainen joukkue kohtaa toisensa niin kotona kuin vieraissa.

"Emme ole suosikkeja lohkossa, kuitenkin jokainen ottelu on mahdollista voittaa. Yksikään näistä maista ei ole 'mahdoton' vastustaja", toteaa päävalmentaja Mikael Källman.

Näiden karsintojen avausvastustaja Turkki on siitä erikoinen, ettei Suomi ole koskaan miesten tasolla maata kohdannut. Suomella on kuitenkin etu siinä että ensimmäinen ottelu pelataan Vantaalla, sillä kotikenttä ja -yleisö antavat aina edun isäntäjoukkueelle.

Lohkon muut maat ovat Suomelle tutumpia. Vuosien varrella Liettua on kohdattu yhdeksän kertaa ja Georgia kahdeksan kertaa. Lohko vaikuttaa tasaiselta, mikään maa ei tunnu ylivoimaiselta ja tulemme varmuudella näkemään tasaisia vääntöjä. Suomella on nuori ja nälkäinen joukkue, jolla on varmasti hyvä meininki hyvin menneen EM-karsinnan esivaiheen jälkeen.

"Tavoite on mennä jatkoon, eli voittaa lohko. Tämä ei suinkaan ole helppo tehtävä, mutta muita tavoitteita ei kerta kaikkiaan voi olla", sanoo Källman.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle