Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Esko toisen suomalaispassarina Euroopan Cupin finaaliin

 

Mikko Esko toisen suomalaispassarina Euroopan Cupin finaaliin


Mikko Esko johti venäläisjoukkueensa Gubernia Nizhni Novgorodin sunnuntai-iltana lentopallon toiseksi arvostetuimman Eurocupin, CEV Cupin finaaleihin.

Gubernia voitti Puolassa Skra Belchatowin 2-3 (25-21, 19-25, 23-25,

25-18, 14-16). Kotonaan venäläisjoukkue voitti viikolla Belchatowin 3-2.

- Päästään pelaamaan pokaalista! Tänään tuli käytettyä normaalia enemmän keskihyökkäystä, kun vastustaja vartioi hakkuriamme Nikolai Pavlovia normaalia tarkemmin, Esko iloitsi ja kertasi peli-ideaansa.

Finaalissa vastaan asettuu ranskalainen Paris Volley, joka voitti kultaisen erän kautta romanialaisen Tomis Constantan.

- Vielä ei ole voitettu mitään. Pokaali pitää itse ottaa, Esko totesi voitonhumussa.

Gubernian hakkuri Nikolai Palvlov teki 21 pistettä. Paljon ruokitut keskipelaajat Andrei Ostapenko ja Alexei Kuleshov tekivät peräti 13 ja 18 pistettä eli paljon normaalia enemmän. Kotijoukkueen ehdoton ykkönen oli 27 pistettä tehnyt argentiinalainen yleispelaaja Facundo Conte.

Finaalit pelataan kaksiosaisena. Nizhni Novgorodissa aloitetaan 26.3. ja Pariisissa pelataan 29.3.

Eskosta tuli Suomen lentopallohistoriassa toinen passari, joka on johtanut joukkueensa Eurocupin finaaliin. Sami Juvonen johti 2000 saksalaisjoukkue VfB Friedrichshafenin finaaliin silloisessa Euroopan Cupissa Trevisoa vastaan. Saaliina oli hopea.

Eskosta tuli samalla seitsemäs suomalaispelaaja, joka on päässyt lentopallon Eurocupin finaaliotteluihin. Aiemmin samaan ovat yltäneet Tuomas Sammelvuo (kaksi kertaa), Riikka Lehtonen (kolme kertaa), Janne Heikkinen (kaksi kertaa), Antti Siltala, Sami Juvonen ja Eskon vaimo Saara Esko.

Mestaruuteen asti ovat yltäneet Lehtonen (kolme kertaa) ja Sammelvuo (kahdesti).

Istanbulissa pelataan kasa finaaleita

Miesten Challenge Cupin finaalissa kohtaavat turkkilainen, entisen Suomen maajoukkuevalmentajan Daniel Castellanin ohjastama Fenerbahce sekä italialainen Latina.

VaLePan cupista pudottanut Fenerbahce löi välierissä Kokkolan Tiikerit niukasti kultaisen erän kautta pudottaneen ranskalaisjoukkue Nantes Rezen voitoin 3-1 ja 3-0.

Latina puolestaan voitti kotonaan Istanbul BBSK:n 3-0 ja vieraissa jatkopaikka varmistui voittamalla kaksi erää IBBSK:n voitettua lopulta pelin 3-2. Finaalit pelataan kaksiosaisena 27. ja 30.3.

Naisten CEV Cupin finaalissa kohtaavat turkkilainen Fenerbahce ja venäläinen Uralochka Jekaterinburg. Finaalit pelataan 26. ja 29.3.

LP Viestin edellisellä kierroksella pudottanut Fenerbahce oli välieräotteluissakin täysin ylivoimainen. Azeryol Baku sai erittäin vain 14, 12, 16, 8, 17 ja 17 pistettä. LP Viesti on tähän mennessä antanut numerollisesti selkeästi parhaan vastuksen turkkilaisjoukkueelle.

Uralochka löi välierissä saksalaisen Dresdenin vieraissa 3-0 hävittyään ensimmäisen pelin kotonaan 2-3.

Naisten Challenge Cupin finaalissa nähdään myös turkkilais-venäläinen kamppailu, kun Zarechia Odintsovo saa vastaan istanbulilaisen Besiktasin. Pelit pelataan 27. ja 30.3.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle