Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Beach volleyssa taistelu Rion olympiapaikoista alkaa jo kesäkuussa

 

Beach volleyssa taistelu Rion olympiapaikoista alkaa jo kesäkuussa


Suomen miehet ja naiset lähtevät tavoittelemaan beach volleyn olympiapaikkoja jo tänä kesänä Continental Cupin kautta. Neljän maan avausturnaus on juhannuksena 21.-22.6. Bulgariassa, missä muut joukkueet ovat Serbia ja Albania.
Sekä miesten että naisten turnaukseen osallistuu kaksi joukkuetta kustakin maasta.
- Emilia ja Erika Nyström ovat itseoikeutetusti ykköspari aiempien vuosien menestyksen mukaan. Riikka Lehtonen on kuntoutunut vammoistaan hyvin ja palaa vuoden tauon jälkeen Taru Lahden pariksi, Lentopalloliiton beach volleyn päävalmentaja Kai Liukkonen sanoo.
- Viime vuosina ainoana miesparina Euroopan kiertueella pelanneet moninkertaiset Suomen mestarit Timo Haavisto ja Toni Vahela ovat miesten ykköspari. Toinen edustuspari valitaan toukokuussa. Tätä paikkaa havittelevat mm. Pekka Piippo & Anssi Hakala ja Jyrki Nurminen & Harri Suonikko.
- Tavoitteena niin naisissa kuin miehissäkin on saavuttaa paikka suoraan ensi vuonna pelattavalle kolmannelle kierrokselle. Toiselle kierrokselle osallistuvat ensimmäisellä kierroksella sijoille 3.-5. sijoittuneet. Vastustajista ei vielä ole tarkempaa tietoa, mutta missään nimessä ei saa aliarvioida vahvoja lentopallomaita Serbiaa ja Bulgariaa, Liukkonen toteaa.
- On mahdollista, että Berliinin Grand Slamissa 17.-22.6. loistava menestyminen vaikuttaa vielä joukkueen kokoonpanoon.

Continental Cup on yksi väylä olympialaisiin

Continental Cup on yksi väylä päästä beach volleyssa Rio de Janeiron olympialaisiin. Sekä miehissä että naisissa 42 eurooppalaista maata taistelee yhdestä varmasta paikasta Rioon.
Continental Cupin ensimmäiselle ja toiselle kierrokselle eivät osallistu Euroopan rankingin kahdeksan parasta maata. Naisten puolella Suomen ranking on yhdeksäs eli varma paikka kolmannelle kierrokselle oli todella lähellä. Miehissä Suomen ranking on 22.
Kesäkuussa pelattavalle ensimmäiselle kierrokselle osallistuvat 34 maata on jaettu kahdeksaan neljän-viiden maan lohkoon sekä maantieteen että rankingin perusteella.
Jokaisesta turnauksesta kaksi parasta maata pääsee 3. kierrokselle, joka pelataan vuonna 2015. Lohkojen muut maat menevät 2. kierrokselle, joka on elo-syyskuussa 2014.
Continental Cupissa pelataan 4. kierros vielä 2015 sekä välierä- ja finaaliturnaukset 2016. Finaaleissa on mukana kahdeksan miesten ja kahdeksan naisten maata. Voittajat saavat yhden maakohtaisen paikan olympialaisiin ja kaksi seuraavaa pääse vielä yrittämään uudestaan eri maanosien välisessä Intercontinental Cupin Final Round -lopputurnauksessa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle