Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Strandvallin finaali romuttui kolariin

 

Strandvallin finaali romuttui kolariin


Matias Strandvallilla oli epäonnea Drammenin sprinttifinaalissa. Loistavasti koko päivän hiihtänyt Strandvall nousi kärkikahinoihin, mutta joutui ruotsalaishiihtäjän yliajamaksi fibaalissa. Mies sijoittui lopulta kisan kuudenneksi ja oli erittäin pettynyt tulokseen. Muista suomalaismiehistä karsinnoista tiensä erävaiheeseen selvittivät Anssi Pentsinen ja Toni Ketelä.

Drammenin perinteisen sprintissä nähtiin jälleen useita kaatumisia. Välierässä Matias Strandvallilla oli vielä onnea, kun aivan viimeisillä työnnöillä ennen maalia kaatunut Anton Gafarov kaatui suomalaisen taakse. Finaalissa kärkikahinoissa ollut Strandvall sai kuitenkin länsinaapurin kylkeensä ja mieliala kisan jälkeen oli sen mukainen.
- Jos Lahden jälkeen olin vielä tyytyväinen viidenteen sijaan ja niin nyt en missään nimessä ole tähän tyytyväinen. Alkaa jo oikeesti ottaa päähän, että aina kaatuu. Eniten ärsyttää, kun ei ollut edes oma syy. Mä en tehnyt mitään virhettä ja oli aivan mahtava fiilis, Strandvall kertoo.
- Välierässä jouduin jo ensimmäisessä nousussa tiukille, kun venäläiset lähtivät vetää kovaa. Päätin, että finaalissa otan rennosti ja olin nousun päällä ihan tuore. Odotin vaan, että pääsen jauhaa tasuria siihen loppuun.
Kärkikahinoissa ollut Strandvall kuitenkin katosi tv-kuvista ja tuli maaliin reilun minuutin voittajalle jääneenä.
- Olin Jönssonin (Emil) rinnalla ulkomutkassa, niin se ajoi päälle. Jönsson yritti peittää mut pois ja onnistuikin siinä, mä kaaduin ja se kaatui päälle. Täydestä vauhdista suoraan aitaan ja nyt mulla on pakarat ja kyynärpää mustelmilla ja kunnon ketutus. Ottaa ihan kunnolla päähän. Tällä kertaa en voinut tehdä mitään, kun kaveri ajoi suoraan päälle. Ärsyttää ihan älyttömästi.

Anssi Pentsinen selvitti tiensä karsinnoista erävaiheeseen, mutta jäi omassa alkuerässään viidenneksi.
- Semmoinen semipettynyt fiilis. Aika-ajo oli ihan hyvää työskentelyä ja tasurilla hiihdin, mutta alkuerässä en vaan pystynyt vastaamaan poikien vauhtiin. Kyllä meinasin tasatyöntöä ensi kesän treenata, Pentsinen kertoo.
Toni Ketelä teki paluun maailmancup-pisteille. Hän oli kovavauhtisen alkuerän kolmas jääden puoli mononmittaa jatkopaikasta.
- Siinä mielessä hyvä fiilis, että pystyin palaamaan takaisin kolmenkympin sakkiin läpsyttämään. Mutta kun jäi jatkopaikka kymmenen sentin päähän, niin kyllähän se jäi harmittamaan, kun tiedän että oon kunnossa. Alkukausi meni aivan totaalisen vihkoon sairastelujen vuoksi. Siinä ois mno kaveri jo luovuttanut joulukuussa, mutta olen kyllä tyytyväinen, että motivaatiota ja sitkeyttä riitti. Oli hyvä saada loppukauteen onnistumista, teki pääkopalle hyvää. Haluja ois ollut tänään pidemmälle, kun olisi ollut enemmän annettavaa, mutta tiukoille se nyt meni.

Martti Jylhä oli karsintojen 41:s jääden jatkopaikasta alle puolitoista sekuntia. Ari Luusua oli karsintojen 52:s jääden jatkopaikasta kolme ja puoli sekuntia.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMartti Jylhä

Tiedot

Matias Strandvall

Tiedot