Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miesten lentopallomaajoukkue kasassa

 

Miesten lentopallomaajoukkue kasassa


Näillä miehillä SuperKesään 2014

Miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo on julkaissut nyt kokonaisuudessaan 28 pelaajan suuruisen pelaajaryhmän vuoden 2014 valtaviin haasteisiin.

Maajoukkueella on edessä syyskuussa ensimmäinen MM-turnaus 32 vuoteen, toukokuussa EM-karsinnat ja välissä kesällä Maailmanliiga.

- Nyt ryhdytään sitten miettimään tarkemmin muun valmennusjohdon kanssa, miten pelaajia tullaan käyttämään. Totta kai ryhmä tulee tiivistymään tästä kesään mennessä, mutta nyt on vielä mahdollisuus antaa näyttöjä, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo toteaa.

Kauden ensimmäinen haaste, EM-karsinnat on Sammelvuon papereissa tärkeällä merkittynä, vaikka MM-kisat ovatkin totta kai päätavoite.

- EM-kisoihin pääseminen on totta kai äärettömän tärkeää. Lisäksi Maailmanliiga muodostaa meidän toiminnalle erinomaisen rungon ja sinne aikoinaan pääseminen on ollut avaintekijä koko tässä menestystarinassa.

- Se on selvä, että Maailmanliigassa kokoonpanoon tulee vaihtuvuutta. On mahtava saada laajennuta runkoamme, koska syyskuun MM-kisoissa tarvitsemme mielettömässä otteluruuhkassa laajaa materiaalia.

- Mietitään, ketkä tarvitsevat välillä hulia ja ketä otetaan taas mukaan. Näiden faktojen äärellä ollaan nyt Nicola Gioliton ja Tuomas Sallisen kanssa tiukasti.

Sammelvuo viimeisteli viiden päivän julkaisuprojektin perjantaina kolmella liberopelaajalla. Maajoukkueryhmään valittiin selkeän ykkösliberon paikan ottaneen Kokkolan Tiikereiden 21-vuotiaan Lauri Kermisen lisäksi jo viime kaudelta tuttu 28-vuotias Raision Loimun Juho Rajala ja Rantaperkiön Iskun 18-vuotias tulokas Aleksi Mutka uutena kasvona.

Päävalmentaja kommentoi viimeisiä valintoja näin:

- Liberovalinnat olivat todella mielenkiintoiset: pohdin niitä pitkään ja hartaasti. Moni muukin pelaaja, kuin nämä kolme, olisivat ansainneet tulla valituksi.

- Laten (Kerminen) näytöt ovat kiistattomat ja Mutkassa näen todella suuren tulevaisuuden. Juiqa (Rajala) oli ansiokkaasti mukana jo viime vuonna ollen hieno osa tiimiä. Myös tämä kokemus painoi valinnassa.

Kaikki mukana

Maajoukkueryhmässä SuperKesä´14 on mukana kaikki viime kaudenkin avainpelaajat. Kokeneimmat kasvot ovat 35-vuotias passari Mikko Esko (245 maaottelua), Olli Kunnari (218), Matti Oivanen (212) ja Antti Siltala (198). Myös MM-karsinnoista poissa ollut hakkuri Mikko Oivanen (185) palaa luonnollisesti mukaan.

28 pelaajan suuruisessa ryhmässä on täysi tusina pelaajia, jotka eivät ole maajoukkueessa vielä esiintyneet.

Maajoukkueryhmästä yksitoista pelaajaa on syntynyt 90-luvulla ja Mikko Esko puolustaa ainoana 70-lukulaisten mainetta. Muut 16 pelaajaa ovat 80-luvulla syntyneitä.

Kotimaisesta Mestaruusliigasta valittiin ryhmään peräti 20 pelaajaa. Jokaisesta yhdestätoista liigajoukkueesta pääsi ryhmään mukaan pelaajia.

- Olen kiertänyt maata paljon ja nähnyt pelejä. On mahtavaa ollut havaita, että maajoukkueen menestys on yhtenäistänyt lentopallopiirejä entisestään ja laji on puheenaiheena muutenkin. On ollut hienoa nähdä, miten hyvää työtä seuroissa on tehty näiden uusien pelaajiemme tullessa esille, Sammelvuo kehuu.

Miesten lentopallomaajoukkueen liberot 2014:
Lauri Kerminen, Kokkolan Tiikerit, 21 vuotta, 182 cm, 23 maaottelua
Aleksi Mutka, Rantaperkiön Isku, 18, 180, 0
Juho Rajala. Raision Loimu, 28, 181, 17

Miesten maajoukkueen ohjelma kesä/syksy 2014
Maaottelut
9.5. Puola - Suomi, Spala (Puola)
10.5. Puola - Suomi, Spala (Puola)

EM-karsinnat
16.-18.5. Vila do Conde (Portugali)
23.-25.5. Vantaa

Mukana Suomi, Portugali, Itävalta ja voittaja lohkosta, jossa mukana Israel, Luxemburg, Moldova ja Liettua.

Maailmanliiga
29.5. Kanada - Suomi, Calgary (Kanada)
30.5. Kanada - Suomi, Calgary (Kanada)
7.6. Australia - Suomi, Canberra (Australia)
8.6. Australia - Suomi, Canberra (Australia)
14.6. Suomi - Australia, Tampere
15.6. Suomi - Australia, Tampere
21.6. Belgia - Suomi, Antwerpen (Belgia)
23.6. Belgia - Suomi, Kortrijk (Belgia)
27.6. Suomi - Kanada, Tampere
28.6. Suomi - Kanada, Tampere
4.7. Suomi - Belgia, Tampere
5.7. Suomi - Belgia, Tampere
11-13.7. B-ryhmän Final Four, Sydney (Australia)
16.-20.7. Final Six, Firenze (Italia)

Maaottelut
18.-19.8.   tba

Maaottelut
22.8. Suomi - Belgia, Hämeenlinna
23.8. Suomi - Belgia, Hämeenlinna

MM-kisat, Katowice (Puola)
1.9. Suomi - (Norceca2)
3.9. Suomi - Etelä-Korea
5.9. Suomi - Brasilia
6.9. Suomi - Saksa
7.9. Suomi - (Afrikka1)

Jatkolohko 10-14.9.
Puolivälierälohko 16-18.9.
Välierät 20.9.
Mitalipelit 21.9.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle