Jens Henttisen kisa jäi yhteen kierrokseen Kranjska Gorassa

Tämän viikon keskiviikkona nuorten MM-pujottelussa kuudenneksi laskeneen Jens Henttisen kisaurakka jatkui sunnuntaina alppihiihdon maailmancupissa Kranjska Gorassa. Uran kolmas esiintyminen maailmancupissa ei tuonut hyvästä yläosasta huolimatta toisen kierroksen paikkaa.

Radan yläosassa Henttisen ero kärkeen oli 1.11 sekuntia ja laskija oli myös itse kohtalaisen tyytyväinen yläosan suoritukseen. Välipätkän pieni virhe ja radan alaosan liian suorat laskulinjat kuitenkin verottivat loppuaikaa liiaksi ja 4.17 sekunnin ero kärjelle oli auttamatta liikaa. Kierroksen lopputuloksissa Henttisen sijoitus oli 50.

– Yläosassa ei ollut niin huonoa laskemista. Väliaikojen perusteella olin ennen viimeistä pätkää käännettyyn menossa, mutta viimeisestä väliajasta maaliin meni mahdollisuudet jatkoon, Henttinen kertoi maalialueella.

– Maailmancup on aina omanlainen kisa. Toivotaan, että tulee lisää jatkossa näitä ja tästä saadut kokemukset pitää ottaa mukaan tuleviin kisoihin, ensimmäistä kertaa Suomen ulkopuolella maailmancupia laskenut espoolainen totesi.

Kilpailua johtaa ensimmäisen kierroksen jälkeen Itävallan Mario Matt, joka jätti toiseksi laskeneen Saksan Felix Neureutherin viiden sadasosasekunnin päähän. Kolmanneksi avauskierroksella pujotteli Henrik Kristoffersen, norjalaisen ero kärkeen on 0.30 sekuntia.