Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niskanen taisteli kolmanneksi Holmenkollenilla

 

Niskanen taisteli kolmanneksi Holmenkollenilla


Kerttu Niskanen sijoittui kolmanneksi Holmenkollenin perinteisen 30 kilometrin yhteislähtökisassa.  Suomalaisviisikosta kaikki hiihtivät pisteille, kolme naista kymppisakkiin.

Norjalaiskaksikko Marit Björgen – Therese Johaug iski kotiyleisön edessä kovan vauhdin heti alusta saakka. Kerttu Niskanen taisteli alusta saakka kolmostilasta, ensin Aino-Kaisa Saarisen kanssa ja noin kisan puolivälin jälkeen Charlotte Kallan kanssa. Kuusi kilometriä ennen maalia Niskanen lisäsi vauhtia ja karkasi ruotsalaiselta ylämäessä, työntäen hetkessä muutaman sekunnin kaulan kilpasiskoon.
- Omasta mielestäni en iskenyt vauhtia. Hiihdin rennon tasaista kovaa vauhtia vaan koko ajan, enkä mielestäni mitenkään kiristänyt vauhtia, mutta jaksoin pitää sitä vauhtia hyvin yllä ja pikku hiljaa vaan porukkaa tippui kyydistä, Niskanen kertoo.
Loppukiritaistelua kärkisijoista ei tällä kertaa nähty, erot maalissa olivat selvät. Niskanen jäi Björgenistä 2.25,8 ja toiseksi hiihtäneestä Johaugista nelisenkymmentä sekuntia. Samoin neljänneksi jäänyt Kalla jäi Niskasesta reilun kahdenkymmenen sekunnin päähän. Palkintopallipaikka maistuu aina makealta, mutta Niskanen kertoo pitävänsä Kollenin maastosta.
- Tosi hyvä fiilis, nyt meni kisa hyvin. Tämä on mun lempipaikka hiihtää. Odotin kisaa todella paljon ennakkoon. Sotshin ja Lahden jälkeen meinasi yleisväsymys painaa päälle, ja mietin, että jaksankohan, mutta hyvinhän mä tänään jaksoin. Täällä on aivan uskomaton kannustus ja rata on kuin minulle tehty, kun on paljon vuorohiihtoa. Koko matkan kesti hyvä tsemppi ja tasainen vauhti.

Saarinen sijoittui Holmenkollenin 30 kilometrin perinteisen kisassa viidenneksi.
- Kyllä oli kiitettävä hiihto tänään. Kaiken kaikkiaan yksi kauden parhaista hiihdoista, ehkä cupissa jopa paras, Saarinen kertoo.
- Siinä kahdenkymmenen kilometrin kohdilla ennen viimeistä kierrosta tuli heikko hetki. Se pitkä nousu oli mulle aina vaikea, mutta viimeisellä kierroksella meinasin tippua Emmankin kyydistä. Onneksi palauduin laskussa ja jaksoin takoa loppukierroksen. Tänään oli varmaan oikea ratkaisu, etten vaihtanut suksia. Pikkuisen meinasi lopussa hyytyä, mutta niin muillakin. Oli ajatellut, että vaihdan sukset kahdenkympin jälkeen, jos hyytyy, mutta kun vertasin suksea Emmaan, niin ei sillä niin paljon parempi suksi ollut. Huolto oli kyllä taas tehnyt loistavaa työtä ja heille suurkiitos.

Kymmenenneksi hiihtänyt Krista Lähteenmäki jäi nelisen minuuttia kisan voittajalle.
- Todella tyytyväinen olen hiihtooni. Mun ensimmäinen suksipari ei pitänyt ja tuskailin sen kanssa, mutta kolmentoista kilometrin kohdalla vaihdoin sukset. Se oli matalampi pari ja lähdin kirimään, hiihtämään omaa hiihtoa ja siinä sitten nostin sijoja.
Keskiviikon sprinttikisan jälkeen Lähteenmäki kertoi kokeilevansa Holmenkollenin kisoissa nesteytystä. Kokeilu onnistui hyvin.
- En kramppailut ja jaksoin hyvin. Nesteytys saatiin kuntoon. Lisättiin kolmena päivänä urheilujuoman vahvuutta ja se toimi paremmin kuin Sotshissa käytetty laimeampi juoma. Neste imeytyi kroppaan ja sitä oli riittävästi. Jatketaan tällä nyt eteenpäin.

Kaikki suomalaiset hiihtivät pisteille. Anne Kyllönen sijoittui 22:nneksi.
Laura Mononen on tekemässä vakuuttavaa paluuta kansainväliseen vauhtiin. Nainen hiihti Kollenin kovalla kolmella kympillä hienosti 23:nneksi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Anne Kyllönen

Tiedot

Kerttu Niskanen

Tiedot

Krista Pärmäkoski (o.s. Lähteenmäki)

Tiedot

Aino-Kaisa Saarinen

Tiedot