Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Neljä tuplamestaria Saukkovaaralla

 

Neljä tuplamestaria Saukkovaaralla


Nuorten SM-kilpaluissa Ristijärvellä saatiin viikonvaihteessa kaikkiaan neljä tuplamestaria, kun Perttu Hyvärinen (M23), Joonas Sarkkinen (M20), Anni Alakoski (N17) ja Jasmi Joensuu (N18) voittivat sarjansa myös sunnuntaina vapaan matkoilla.

Hyvärinen kuvasi hiihtoaan ”tosi vaikeaksi”. Eroa kakkosmieheen Risto Uusivirtaan jäi 7,5 sekuntia
– Viimeiset kaksi nousua tulin hirmuisella tahdolla, vassutin niin paljon kuin lähtee. Voitto tuli tänään väkisin. Jalat olivat väsyneet eilisestä. Nyt pitää päästä rauhoittumaan, hirmuinen kisaruljanssi ollut. Tällä hetkellä tuntuu, että eväät on aikalailla syöty, Hyvärinen sanoi.
Joonas Sarkkinen jätti Ounasvaaran Hiihtoseuran seurakaverinsa Markus Hietasen 3,9 sekunnin erolla hopealle 20-vuotiaiden 15 kilometrillä.
– Ensimmäiset kaksi kierrosta olivat tosi hyvää hiihtämistä ja johdin Markusta jo selvästi. Minulla on tapana, että tulee hyvän olon tunne ja nytkin löysäsin aavistuksen henkisesti. Hyvä, että kuitenkin riitti, Sarkkinen iloitsi tuplamestaruudestaan.
Jasmi Joensuu otti 18-vuotiaiden kympillä kultaa 52,7 sekuntia ennen tuplahopeamitalistiksi yltänyttä Johanna Mäkitaloa.
–  Huomattavasti parempi hiihto kuin eilen. Olen odottanut tätä kisaa koko kauden, kun vapaa on mennyt niin paljon eteenpäin viime kaudesta ja kestävyyttä on tullut lisää. Oli niin upea keli, että sai hiihdettyä kovaa. Lähtöpaikasta oli hyötyä, kun kuulin väliaikoja, seuraavaksi ylioppilaskirjoituksiin keskittyvä Joensuu sanoi.
Anni Alakoski kehui 17-vuotiaiden kympillä hiihtoaan ”tosi hyväksi”. Hänelle kaksi SM-kultaa tuonut viikonloppu oli iloinen yllätys.
– Olen tosi tyytyväinen. Piti lähteä hiljaa, mutta en onnistunut siinä. Sukset oli tosi hyvät. Viimeiset kaksi kilometriä olivat aika vaikeita, mutta kun kuulin väliaikoja, yritin vaan jaksaa.
Päivän ylivoimaisimman voiton otti 23-vuotiaissa vapaan kympillä Susanna Saapunki, joka jätti toiseksi sijoittunutta Tanja Kauppista 1.03,5. 
 – Aika perus vapaan hiihto. Aika haastavaa, kun ei pääse missään kunnolla verryttelemään. Suksi toimi hyvin. Vapaan vitonen on hyvä matka minulle aikuisten SM-kisoissa. Jaksoin tehdä hyvin töitä. Pidän tuota latua tosi helppona, mutta kympillä ei palaudu missään kohdassa ja laskut olivat tänään pahoja, Saapunki sanoi.
Päivän muut mestarit olivat 20-vuotiaissa ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa heti kultaisena kaatumisestaan huolimatta ottanut Jenni Tolonen, 17-vuotiaissa vain 1,7 sekunnin erolla voiton napannut Verneri Suhonen sekä 18-vuotiaiden mestaruuden vienyt Lauri Lepistö.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle