Venäjä musertavan kova

Venäjä esitti huikeaa osaamistaan lentopallon MM-kisojen jatkosarjan avauspelissä Suome vastaan Wroclawissa. Vahva mestarisuosikki löi Suomen numeroin 0-3 (10-25, 18-25, 16-25).

Venäjä sai heti ottelun alkuun vahvan iskun päälle ja Nikolai Pavlovin syötöillä se sai hengen päälle. Suomen peli alkoi löytyä toisen erän puolessa välissä, mutta ”vaihde” ei kestänyt silmässä pitkiä jaksoja missään vaiheessa.

Venäjä vei torjunnat ottelussa 3-11 ja ässät 0-6. Hyökkäysprosentti oli Suomella 36 ja Venäjällä 55.

Kapteeni Antti Siltala:

- Venäjä pelasi hienosti, yllättivät puolustuspelillä. Emme pystyneet vastaamaan heidän syöttöihinsä vastaanotollamme. Sen jälkeen on todella vaikea pelata Venäjän tasoista torjuntajoukkuetta vastaan. Nyt tämä unohdetaan nopeasti ja huomenna pelataan Kanadaa vastaan omalla tasollamme.

- Pavlovin syöttövuoron rotaatio oli tänään erittäin kohtalokas.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo:

- Ei ole paljoa sanottavaa numeroista: hävisimme ja hävisimme pahasti. Pelistä tulee vaikeaa, kun emme saaneet sitä käyntiin. Venäjä oli niin kova syötössä, torjunnassa ja puolustuksessa. Pitää vain löytää ratkaisu
näissäkin tilanteissa. Annoimme tänään liikaa suoria pisteitä virheillämme.

- Lentopallo on myös hyökkäyspeli ja se joka hyökkää paremmin yleensä voittaa.

Päävalmentaja Andrei Voronkov, Venäjä:

- Tarvitsimme taistella joka pallosta, erityisesti kun kyse oli nyt 1. pelistä toisella kierroksella. Keskittyminen pitää olla kasassa koko ajan.

Pavlov löi hurjat alkutahdit

Suomen avaus oli: Mikko Esko, Urpo Sivula, Antti Siltala (C), Olli Kunnari, Konstantin Shumov, Jukka Lehtonen, Lauri Kerminen (L).

Venäjä karkasi heti murskaavasti avauserässä 1-13- johtoon pelätyllä Nikolai Pavlovin syöttövuorolla lähinnä hyvien puolustuksensa ansiosta. Hyökkäysten päättäminen osoittautui heti vaikeaksi hyvin vaimentanutta torjuntaa ja puolustusta vastaan. Pavlov syötti huikeat 12 kertaa  Lopulta erä Venäjälle numeroihin 10-25.

Toiseen erään Suomi sai 3-0- johdon, mutta sen Venäjä kuittasi heti jälleen Pavlovin syöttövuorolla tasoihin. Alexei Spiridonovin syöttövuoro teki lopullisen tuhon erälle miehen hoitaessa joukkueensa 7-8- numeroista 7-13- johtoon.

Toki Suomi sai pelistään jo kiinni erän keskivaiheilla Eemi Tervaportin ollessa pyörittämässä peliä ja kuroi eron viiteen pisteeseen (15-20). Erä kuitenkin Venäjälle 18-25.

Kolmannen erän aloitukseen Sammelvuo otti kentälle passari-hakkuri akseliksi Eemi Tervaportin ja Lelu Ojansivun sekä Mikko Oivasen Antti Siltalan tilalle toiseksi yleispelaajaksi.

Venäjä kuitenkin rynnisti taas heti vahvasti ja mursi Suomen vastarinnan jälleen vahvaakin vahvemman syöttöpelin alustamana. Erä Venäjälle 16-25.

Suomi jatkaa MM-jatkosarjaa torstaina Kanadaa vastaan Wroclawissa kello 17.40 Suomen aikaa.