Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kanadan erän loput Suomen turmana

Kanadan erän loput Suomen turmana

Kanadan vahva ote erien ratkaisupalloissa kahden ensimmäisen erän lopussa osoittautui ratkaisuksi lentopallon MM-kisojen jatkolohkon toisena pelipäivänä. Glenn Hoagin valmentamat pohjoisamerikkalaiset kuittasivatkin kaikki kolme pistettä erin 0-3 (25-27, 25-27, 19-25).

Tappion myötä Suomen mahdollisuudet kuuden parhaan joukkoon jatkopeleihin menivät. Nyt mahdollinen maksimisijoitus on yhdeksäs.

Kapteeni Antti Siltala:

- Hieno peli Kandalta. Emme pystyneet käsittelemään kahden ensimmäisen erän loppua. Se on mikä ratkaisee. On vaikea voittaa, jos ei pysty hoitamaan noita tilanteita. Juuri nyt meillä on vaikeuksia erien viimeistelyssä, kuten Brasilia ottelussa. Meidän pitää olla kovempia.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo:

- Kanada voitti jälleen meidät ja totta kai se on meille huono juttu. Kahdessa ensimmäisessä erässä olimme lähellä. Olimme hylkkäyksessä perässä, mutta silti meillä oli mahdollisuus.

- Meidän pitää ottaa enemmän vastuuta ja olla päättäväisempiä erien lopuissa. Kahden tuollaisen erätappion jälkeen vaikka kuinka yrität, se pysyy mielessä. On turhauttavaa sanoa, että on tärkeä voittaa ratkaisevat pisteet.

- On yksi pelaaja, joka teki eron: Gavin Schmitt. Hän teki lopullisen ratkaisun peliin.

- Totta kai pystymme parempaan. Meillä on kaksi peliä jäljellä. Aloitimme 8.4. ja kausi on ollut pitkä. Me teemme kaikkemme päättääksemme turnauksen hyvin. Meillä on vielä paljon tavoiteltavaa tässä turnauksessa.

Kanadan päävalmentaja Glenn Hoag:

- Erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen matkallamme kahteen seuraavaan peliin Katowiceen. Joukkueeni oli paljon parempi kuin eilen: olimme keskittyneitä läpi ottelun.

- Suomi puolusti erinomaisesti ja minä rakastan puolustamista. Kun joukkue pelaa noin, se on upeaa. Voisin melkein vaihtaa osan voitosta tuohon taitoon.

Kanadan kapteeni Fred Winters:

- Joukkueet tuntevat toisensa todella hyvin ja se näkyi pelissä. Tiesimm, että edessä on kova taistelu ja sitä se oli kaksi ensimmäistä erää. Meillä oli myös onnea. Vastaanottomme oli tänään erinomainen ja se helpotti hyökkäystämme. Gavin (Schmitt) avitti meitä paljon etenkin ottelun viimeistelyssä. Nyt meillä on erinomainen mahdollisuus taistella itsemme kuuden parhaan joukkoon.

Matti Oivanen seitsikkoon

Suomen avaukseen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo oli tehnyt yhden muutoksen, kun Matti Oivanen tuli toiseksi keskitorjujaksi Konstantin Shumovin tilalle. Mikko Esko aloitti passarina, Urpo Sivula hakkurina, Antti Siltala ja Olli Kunnari yleispelaajina, Jukka Lehtonen toisena keskitorjujana ja Lauri Kerminen liberona.

Terävän 3-0- alun jälkeen Kanada pääsi peliin mukaan ja nappasi johdon 6-7- tilanteessa. Suomi kuitenkin sai taas otetta ja neljän pisteen putkella Jukka Lehtosen syötöillä se pääsi 13-10- johtoon.

Erän keskivaihe sujui tasaisesti johdon vaihduttua useasti. Kanada sai edun käsittelyvirheestä tilanteessa 22-22. Kanada onnistuikin kuittaamaan erän kolmannella eräpallollaan 27-25 hakkuri Gavin Schmittin viimeistellessä tutulla tavalla erän syötöillään ja laitapommeillaan.

Toisen erän lopussa Suomi menetti mahdollisuutensa 23-21- tilanteessa, kun Kanada taisteli pisteen jatkopallosta. Sen jälkeen vaahteralehdet nousivat jälleen kolmannella eräpallolla voittoon ja tuttu mies, Gavin Schmitt, oli taas erää päättämässä.

Kolmannen erän alku oli vahvaa Kanadan hallintaa. Mikko Oivanen toi kentälle lisäenergiaa, mutta se ei auttanut. 7-12 -tilanteessa Eemi Tervaportti ja Lelu Ojansivu vaihdettiin kentälle.

Lähemmäs varmasti pelannutta Kanadaa ei kuitenkaan enää ollut asiaa ja tiukasti mitalipelipaikasta taistelevat pohjoisamerkkilaiset kuittasivat erän sekä ottelun lopulta selvästi.

Suomi jatkaa MM-jatkosarjaa lauantaina Kiinaa vastaan Wroclawissa kello 17.40 Suomen aikaa. Jatkosarjan päätösottelussaan Suomi kohtaa sunnuntaina Bulgarian.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle