Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Eurooppalaistyylinen Kiina lentismiesten kahdeksas haaste

Eurooppalaistyylinen Kiina lentismiesten kahdeksas haaste


Suomen lentopallomaajoukkueen MM-jatkosarjan kolmas ja kaikkiaan kahdeksas vastustaja on Wroclawissa lauantaina Kiina. Kiina oli oman C-alkulohkon neljäs ja on nyt jatkolohkossa kahdeksannella tilalla.

Alkulohkossaan Kiinsa keräsi kuusi pistettä voittaen Meksikon ja Egyptin, molemmat 3-1. Tappiot sille tulivat Bulgarialta 0-3, Venäjältä 0-3 ja Kanadalta 0-3.

Jatkosarjassa Kiina on hävinnyt Saksalle 0-3 (19-25, 22-25, 17-25) ja Brasilialle 0-3 (14-25, 23-25, 18-25). Kaikkiaan Kiinalla on Suomi-otteliin lähdettäessä 15 perättäistä erätappiota, mutta vaarallinen joukkue on joka tapauksessa kyseessä.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo:

- Kiina on mielenkiintoinen joukkue. Heillä on hyvä hakkuri Zhi Yuan ja yleispelaaja Weijun Zhong. Pirteä porukka, joka pelaa perinteistä eurooppalaistyyppistä lentopalloa, ei kuten Korea.

- Kiina pelaa paljon kovempaa hyökkäyspeliä kuin Korea. Erittäin hyvin valmistautuneena meidän pitää tulla peliin. Kun nostamme pikkaisen pelimme tasoa edellisestä, riittää se voittoon.

Kiinan hakkuri Zhi Yuan on tehnyt 15 pistettä ottelua kohden ja on koko turnauksen pistepörssin seitsemäntenä. Syöttötilastossa 195-senttinen ja 32-vuotias hakkuri on neljännellä tilalla 15 ässällään. Zhi Yuan on kuulunut Kiinan vakiomiehiin maajoukkueessa jo vuodesta 2001 lähtien.

Yuan teki Meksikoa vastaan alkulohkossa peräti tehot 31/+25 ja Egyptiä vastaan 33/+24.

Passarina Kiinalla pelaavat aika tasaisella jaolla 24-vuotias Runming Li ja 30-vuotias Shuai Jiao.

Yleispelaajista Weijun Zhong on kasannut lähes kymmenen pisteen ottelukeskiarvon. Toisella yleispelaajan paikalla pelaa normaalisti Daoshuai Ji tai Jianjun Cui.

Keskitorjujakaksikkona joukkueella on 15 torjuntaa turnauksessa napsinut Xin Geng sekä Jingtao Xu tai Chunglong Liang.

Joukkueen liberoina pelaa pääasiassa Qi Ren, mutta myös Fanwei Kong on pelannut joissakin otteluissa.

MM-kisoissa Kiina on nyt kuudennen kerran perättäin ja kaikkiaan kolmannentoista kerran. Viime kisoissa 2010 se sijoittui sijoille 19-24 ja paras MM-sijoitus sillä on seitsemäs 1978 ja 1982.

Suomea vastaan Kiina on pelannut 11 kertaa ja voitot ovat Kiinalle 9-2. Ainoat 2000-luvun kojtaamiset ovat toukokuulta 2011 Tampereelta ja Helsingistä maaotteluista. Tampereella Kiina voitti 2-3, mutta Helsingissä Suomi oli parempi 3-0.

Kesän Maailmanliigassa Kiina pelasi 3-tasolla, jossa se voitti alkulohkonsa jättäen taakseen Slovakian, Espanjan sekä Puerto Ricon. Lopputurnauksessa Kiina hävisi Kuuballe 2-3 ja voitti pronssiottelussa Slovakian 3-1.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle