Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen pojille voitto Slovakiasta Olympic Hopes -turnauksessa

Suomen pojille voitto Slovakiasta Olympic Hopes -turnauksessa

 

Suomen pojat aloittivat hienosti lentopallon alle 18-vuotiaiden Olympic Hopes -turnauksen Tshekin Ceske Budejovicessa. Suomi kukisti avauspelissä Slovakian 3-0 (25-21, 25-12, 25-23).

- Kyllä tämä ottelu ratkesi syöttöön ja vastaanottoon. Hyppyleija saatiin mukavasti toimimaan ja vastaanottoprosentti oli meillä yli 60, kun se vastustajalla oli 42. Torjunnat otettiin 10-6. Tämä oli hyvä alku turnaukselle, Suomen valmentaja Pekka Lahtinen totesi pelin jälkeen.

- Koko jengi oli tänään hyvässä vireessä. Janne Marttila ei tosin pysty vieläkään pelaamaan kipeän niskansa takia.

Suomi pelasi keväällä Slovakiaa vastaan kahdesti, voitti toisen ja hävisi toisen.

- Voitonavaimet olivat nyt samat. Tietyissä paikoissa saatiin Slovakian vastaanotto rikki.

Suomen passarina pelasi Akseli Lankinen, jolla oli hyvä vire pelissä. Hän peippaili mukavasti, onnistui torjunnoissa ja teki pisteet 6/+4. Hakkuri Joonas Jokela aloitti vähän vaisusti, mutta paransi loppua kohden ja loppusaldo oli 11/+3. Keskitorjujina pelasivat Henrik Porkka 9/+7 ja Miki Jauhiainen 9/+6. Yleispelaaja Arttu Linjamäki saalisti 6/+4. Toinen yleispelaaja oli Tuomas Siirilä.

Ensimmäisen erän alku oli Suomen hallinnassa. Syöttö ja jatkohyökkäykset toimivat. Sitten ainoan kerran ottelussa hallinta siirtyi Slovakialle, joka johti toisella teknisellä aikalisällä 16-14. Hyvillä torjunnoilla ja vaimennuksilla Suomi vei erän lopun.

Toisessa erässä Suomi johti aikalisillä 8-3 ja 16-5. Kaikille pelaajille tuli hyviä syöttöputkia. Slovakian hyökkäykset epäonnistuivat tai tulivat helppoina Suomen torjunnan ulottuville.

Kolmatta erää Suomi vei ja johti 21-18, kunnes Slovakia heräsi ja tasoitti 21-21. Sitten Suomen torjunta sai taas muutaman onnistuneen kopin tai vaimennuksen ja erä kääntyi kotiin.

Perjantaina klo 18.00 Suomen aikaa Suomi-Puola. Lauantaina Suomi kohtaa aamupäivällä Unkarin ja illalla Saksan. Sijoitusottelut pelataan sunnuntaina.

Suomen joukkue

Janne Marttila, 195 cm, Etta
Ville Sihvonen, 180 cm, Keimolan Kaiku
Miki Jauhiainen, 202 cm, Rantaperkiön Isku
Joonas Jokela, 198 cm, Nurmon Jymy
Akseli Lankinen, 193 cm, Keimolan Kaiku
Arttu Linjamäki, 187 cm, Kauhavan Wisa
Kasimir Luostarinen, 186 cm, Nurmon Jymy
Henrik Porkka, 201 cm, Keimolan Kaiku
Atte Rissanen, 196 cm, Pieksämäen Tsemppi
Tuomas Siirilä, 193 cm, Nurmon Jymy
Jere Syrjälä, 184 cm, Kokkolan Tiikerit
Taavi Tuominen, 195 cm, East Volley
Päävalmentaja Pekka Lahtinen
Apuvalmentaja Pasi Palonen
Tilastot Jere Sinkkonen

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle