Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Shumov löysi pelipaikan huippujoukkueesta

Shumov löysi pelipaikan huippujoukkueesta

Miesten lentopallomaajoukkueen keskitorjuja Konstantin Shumov siirtyy takaisin Italiaan ja edustamaan hallitsevaa maan mestaria Volley Lubea eli tuttavallisesti Macerataa.

Viralliselta nimeltään joukkue on tällä kaudella Cucine Lube BM Treiaa, mutta sen kotipaikka on tutusti Macerata. Shumov on ensimmäinen suomalaispelaaja seuran historiassa.

- Unelma on ollut aina päästä todellisen voittajajoukkueeseen, huippuseuraan. Tämä on minulle kunnia-asia pelata Italian parhaassa seurassa, Shumov kiittelee.

Shumov liittyy todelliseen tähtisikermään. Kilpailun peliajasta tulee olemaan kovaa, sillä joukkueessa on samalle tontille Shumovin kanssa tarjolla Serbian maajoukkuekaksikko Marko Podrascanin - Dragan Stankovic sekä hakkurin paikan lisäksi keskelläkin pärjäävä Italian maajoukkueen ex-tähti Alessandro Fei.

Joukkueen passarina pelaa Italian maajoukkueen kakkospassari Michele Baranowicz, hakkureina Alessandro Fei / Giulio Sabbi, yleispelaajian hurja kolmikko Simone Parodi-Bartosz Kurek-Jiri Kovar ja liberona kokenut 38-vuotias ranskalaistähti Hubert Henno. Joukkuetta valmentaa neljättä kautta perättäin 49-vuotias Alberto Giuliani.

Macerata on kerännyt 2000-luvulla menestystä kasapäin. Seura on voittanut mm. kolme Italian mestaruutta (2006, 2012, 2014), Italian Cupin neljästi, Mestarien liigan 2002, CEV Cupin 2005 ja 2006 sekä Challenge Cupin 2011.

- Nälkä on tietysti kova, kun pelaamme Italian A1-liigan lisäksi Mestarien liigaaa, Italian cupia sekä vielä Supercupissakin. Tärkeintä on tietysti joukkueen menestys. Uskon, että taistelu pelipaikoista luon kovan harjoittelun ja sitä kautta hienot pohjat pelaamiseen, Shumov toteaa.

Shumov pelasi Italiassa jo 2006-2012 kuuden kauden ajan. Italian vuodet käynnistyivät A2-liigan Iserniassa, josta tie kulki Taranton kautta Vibo Valentiaan ja sielltä Loreton kautta kahdeksi kaudeksi Monzaan. Kaksi edellistä kautta Shumov pelasi Saksassa Generali Hachingin joukkueessa.

- Kivahan Italiaan on palata. Seutu on tuttu, pelasin vain parinkymmenen kilometrin päässä Loretossa aiemmin. Italiassa taktinen pelaaminen on maailman parasta ja nautin siksi sarjasta. Kyllähän Italia on tuttu aiemmilta vuosilta, joten tiedän miten asiat toimivat siellä.

Shumov matkaa Italiaan jo ensi viikon sunnuntaina viettäen sitä ennen muutaman päivän lomaa MM-kisojen jälkeen kotimaisemissaan.

- Olivat varmaankin lukeneet Ilta-Sanomien jutun meistä työttömistä maajoukkuepelaajista, kun heti sen jälkeen tuli yhteydenotto, Shumov nauraa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle