Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje
Ruotsin naiset olivat liian vahvoja sunnuntaina.

Ruotsin naiset ikäviä vieraita

Ruotsin naiset ikäviä vieraita

 

Suomen salibandynaisilla oli revanssin paikka Vantaan Energia Areenalla, kun Suomi ja Ruotsi kohtasivat toistamiseen kolmen päivän sisään. Ruotsi ei ollut yllätettävissä tälläkään kertaa, vaan vei ottelun nimiinsä 4-1 loistavan maalivahtinsa Sara Hjortingin johdolla.

Tänään Suomen kompastuskiveksi muodostui kehno viimeistely ja Sara Hjorting, joka ehti pallon tielle peräti 27 kertaa. Suomen ainoan iski kolmannessa erässä Inka Lampinen Emmi Niemelän kaivettua sitä ennen pallon Ruotsin maalin takana.

- Eipä siinä muuta tarvinnut kuin pitää lapa kentässä, Lampinen naurahti.

Ilo oli lyhytaikainen, kun Iza Rydfjäll kaatoi kylmää vettä niskaan kesken Suomen hyvän pyörityksen. Josefina Eiremo viimeisteli tyylikkäästi 4-1-loppuluvut. Suomi yritti vielä lopussa ilman maalivahtia, mutta Ruotsi tukki parhaimman sektorin huolellisesti.

- Ottelu oli tänään fyysisempi, mutta muuten aika samankaltainen kuin Malmössa. Paljon joudumme kuluttamaan energiaa maalien aikaansaamiseksi. Laskin myös, että kahteen otteluun tuli viisi tolppaa, päävalmentaja Marko Paju listasi.

Kuten torjuntatilasto kertoo, Suomi kesti Ruotsin vauhdissa mukana. Sitä taustaa vasten Pajun harmin ymmärtää. Vastuunkantajia jäi uupumaan, mutta Ruotsin kunniaksi on laskettava myös kurinalainen puolustus. Vastahyökkäyksissään Ruotsi oli astetta edellä.

- Syöttöihin tarvitaan laatua ja huolellisuutta viimeisellä kentän kolmanneksella. Hyvää on se, että paikkoja saadaan kuitenkin luotua.

Isokokoisen Ruotsin fyysisyyteen on pystyttävä vastaamaan.
- Fyysisyyttä on monenlaista. Testien perusteella pelaajamme ovat oikealla tiellä, mutta kamppailu- ja 1-1-pelaamiseen on syytä panostaa.

Suomen nuori kaarti Veera Kaupin johdolla osoitti pystyvänsä pelaamaan kypsästi jo aikuisten maaottelujakin.
- Näin on. Uudet pelaajat ovat päässeet hyvin vauhtiin mukaan. Harmi. että My Kippilältä pyörähti nilkka. Hän olisi ilman muuta muuten ollut pelaavassa kokoonpanossa, Paju kertoo

Tampereen MM2015-kisoihin on vielä aikaa reilu vuosi.
- Jokainen tapahtuma vie projektiamme eteenpäin. Tavoitteemme on pelata parasta peliä silloin. Kotikisat on ainutkertainen haaste ja kokemus pelaajille ja tarkoitus on palauttaa Suomi kultakantaan sitten 2001.

Naisten maaottelu, Vantaa (Energia Areena)

14.9. Suomi-Ruotsi 1-4 (0-1,0-1,1-2)

1. erä: 16.56 Iza Rydfjäll (Isabell Krantz) 0-1 sr.
2. erä: 31.14 Amanda Johansson Delgado (Jenny Gustafsson) 0-2.
3. erä: 44.06 Inka Lampinen (Emmi Niemelä) 1-2, 49.26 Rydfjäll (Julia Larsson) 1-3, 51.51 Josefina Eiremo (Sara Helin) 1-4.

Rangaistuslaukauskisa: Mira Wickman S (+) Linn Lundström R (-), Veera Kauppi S (-), Cornelia Fjellstedt R (+), Alisa Pöllänen S (-), Amanda Johansson Delgado R (+).

Ruotsi voitti myös rangaistuslaukauskisan ja nappasi täydet kolme maaottelupistettä.

Torjunnat:
Liisa Kokkonen Suomi 3+3+5=11
Sara Hjorting Ruotsi 6+8+13=27.

Jäähyt: Ruotsi 2x2 min, Suomi 0 min.

Erotuomarit: Roland Brandle ja Remo Niedermann, Sveitsi

Yleisöä: 837.

Kolmen ottelun jälkeen tilanne Ruotsille 7-2.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle