Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

MM-kisojen yhdeksäs sija on kova juttu

MM-kisojen yhdeksäs sija on kova juttu

 

Lentopallomaajoukkueen yhdeksäs sija Puolan MM-kisoissa on kova juttu. Kansainvälisessä lentopalloliitossa, FIVB:ssä on 220 jäsenmaata, joten siitä voi laskea kuinka monta maata jäi Suomen taakse. Aika monta!

Hieno sijoitus vaikuttaa myös siihen, että Suomen ranking FIVB:n listoilla nousee kohisten ja auttaa jatkossa Suomea taipaleella kohti Rio de Janeiron olympialaisia.

Mutta mitä mieltä yhdeksännestä sijasta olivat saavutuksen tekijät ja taustavoimat Helsinki-Vantaan lentokentällä paluulennon jälkeen?

Maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo:

- Mielettömältähän se tuntuu. On kova sijoitus olla maailman Top Kympissä. Erittäin kova suoritus joukkueelta. Montaa Euroopan maata ei ole edellä ja taakse jäivät muun muassa Italia ja Bulgaria.

- Tietysti meillä olisi ollut mahdollisuudet vielä parempaan sijoitukseen, mutta tämä on hieno palkinto tehdystä työstä.

- Suomen rankingia tämä nostaa tietysti, mutta yhtään ei olla vielä ehditty miettiä mitä se tarkoittaa jatkossa. Nyt on takki aika tyhjä.

Maajoukkueen hakkuri Olli-Pekka Ojansivu:

- Yhdeksäs sija rupeaa nyt jo tuntumaan aika hyvältä. Siinä vaiheessa kun oltiin hävitty kolme peliä putkeen ja puhuttiin, että vielä on mahdollisuudet kymmenen sakkiin, niin tuntui, että no jaa vai niin.

- Mutta kova saavutus tämä on. Suomen ranking nousee ja muuttaa ehkä vähän helpommaksi meidän matkaa jatkossa.

Maajoukkueen kapteeni Antti Siltala:

- Se on tietysti hieno saavutus, vaikka petrattavaakin jäi. Pitkässä turnauksessa tulee ylä- ja alamäkiä ja joitakin pelillisiä juttuja oltaisiin voitu tehdä paremmin.

- Meidän unelmissamme olleeseen tavoitteeseen ei päästy, mutta minimitavoite saavutettiin kirkkaasti.

Lentopalloliiton huippu-urheilupäällikkö Antti Paananen:

- Tämä on joukkueelta optimaalinen suoritus. Varmaan parempaa tuskin kukaan uskalsi odottaa. Suomi on maailmassa kymmenen parhaan sakissa ja aivan kärkimaiden joukossa.

- Nyt on joukkueen syytä vetää vähän happea. Seuraavassa maailman ja Euroopan rankingissa ollaan aiempaa korkeammalla ja sitä pitää tietysti sitten miettiä mitä se tarkoittaa vuonna 2015 ja siitä eteenpäin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle