Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskelinen PRO-AM luokan neljänneltä sijalta Nürburgringin osakilpailuun

Mikko Eskelinen PRO-AM luokan neljänneltä sijalta Nürburgringin osakilpailuun

 

Mikko Eskelinen PRO-AM luokan neljänneltä sijalta Nürburgringin Lamborghini ratasarjan yhdeksänteen osakilpailuun

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen piti ranskalaisen tallitoveri Dimitri Enjalbertin kanssa maailman ainoan nelivetoisten GT-autojen merkkiluokan, Lamborghini Blancpain Super Trofeon Saksan Nürburgringin osakilpailun PRO-AM luokan aika-ajojen neljänneksi kiireisintä kyytiä ja siten pitää elossa unelman sarjan mitalista.

Kesäisen aurinkoisessa ja 22 asteen lämmössä ajetuissa aika-ajoissa luxemburgilaisen Racetrax tiimin autolla ajavat Eskelinen ja Enjalbert jäivät 5,148 kilometrin mittaisella radalla 1,788 sekuntia pohja-ajan ajaneesta italialaisista Mirko Bortolotista ja Anders Josephsohnista. Mikkoa ja Dimitriä hidasti ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa autoon iskenyt tekninen vika, jonka korjaamiseen meni koko toinen harjoitusjakso eikä useita kansainvälisiä ratamestaruuksia urallaan voittanut jyväskyläläinen päässyt riittävästi kilpavauhdilla tutustumaan hänelle täysin entuudestaan tuntemattomaan ja lähes legendaksi nousseeseen rataan. Huomiseen kilpailuun sarjan ainoa suomalaiskuljettaja starttaa nopeassa kunnossa olevan Enjalbertin kanssa yhdeksännestä lähtöruudusta.

- Neljänneksi nopein PRO-AM luokan aika on ihan hyvä tulos varsinkin kun ajatellaan että yleiskilpailun 12 parasta ajoi kahden sekunnin sisälle toisistaan. Aamun ensimmäisissä harjoituksissa auton takapäästä hajosi osa, joka rikkoontuessaan hajoitti paljon muutakin ja niiden korjaamiseen meni tiimiltä useita tunteja enkä päässyt ollenkaan ajamaan toista harjoitusjaksoa. Kieltämättä se näkyi tuloksessa, mutta siltikin olemme hyvissä asemissa huomisen ensimmäistä ja sunnuntain toista kilpailua ajatellen, Eskelinen kertoo.

- Nämä kaksi Saksan osakilpailua ovat todella tärkeitä ajatellen mestaruustaistelua. Olemme pronssista 14 pistettä ja hopeasta 21 pistettä, joten panosta tulee kilvanajossa kunnolla riittämään. Kumartelemaan emme lähde vaan palkintokorokkeen alin sija on ehdoton minimitavoite, Eskelinen tietää.

Sarjatilanteessa Eskelinen ja Enjalbert ovat PRO-AM luokan kuudentena, vain 21 pistettä hopealla olevasta Aristotelis Vavarouissiksesta. Sarjan yhdeksäs osakilpailu käynnistyy lauantaina klo 15.45.

Aika-ajojen tulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Nürburgring, Pro-AM -luokka, Saksa
1. Mirko Bortolotti & Andres Josephsohn, 2:01:921
2. Alberto Di Folco, +1.199sek
3. Gerhard Tweraser & R. Hölling, +1.711sek
4. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, +1.788sek

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe 2014 Pro-AM sarjatilanne 8/12 kisaa:
1. Alberto Di Folco, 94 pistettä
2. Aristotelis Vavarouissis, 80 pistettä
3. Sandro Bickel, 73 pistettä
---
6. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, 59 pistettä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle