Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ruotsi voitti omalla maalilla

Ruotsi voitti omalla maalilla

Suomen ja Ruotsin 19:s kohtaaminen oli puolustusten hallitsema kamppailu. Ottelu ratkesi kuvaavasti Suomen omaan maaliin kaksi minuuttia ennen ottelun loppua. Sen myötä Ruotsi siirtyi 12-10 -johtoon, jota vierasjoukkue kasvatti vielä seuraavalla hyökkäysvuorolla potkumaalin verran. 15-10 (3-3) -voitolla Ruotsi johtaa joukkueiden välisiä kohtaamisia voitoin 10-9.

Ensimmäisellä puoliajalla kumpikin joukkue sai aikaiseksi vain yhdet potkumaalit. Ruotsi nousi heittopelillä 10-3-johtoon kolmannen neljänneksen lopussa. Suomi tasoitti pelin päätösneljänneksellä Joonas Raatikaisen 12 jaardin juoksulla.

Suomen hyökkäyksessä keskushyökkääjä Veikka Lehtonen urakoi 16 yrityksellä 86 jaardia. Pelinrakentaja Miro Kadmiryn 16 heitosta onnistui kuusi. Heittojaardeja kertyi 57. Kadmiry juoksi seitsemällä yrityksellä 77 jaardia. Puolustuksen ehdoton ykkönen oli Efe Evwaraye seitsemällä taklauksella ja yhdellä säkityksellä.

Ottelussa nähtiin runsaasti rangaistuksia. Suomen rikkeen merkiksi lippu lensi kentälle 13 kertaa, Ruotsin yhdeksän.

Ruotsin päävalmentaja Patrik Lundqvist oli ansaitusti tyytyväinen joukkueeseensa.

-Hienoa peliä koko joukkueelta. Tyytyväinen mitä teimme kentällä, olemme hävinneet kaksi viimeistä ottelua Suomelle, joten voitto tuntuu hyvältä.

Samaa komppasi pelin parhaaksi pelaajaksi valittu Ruotsin pelinrakentaja Anders Hermodsson.

- Kova taistelu. Teimme paljon virheitä hyökkäyksessä, mutta saimme kuitenkin liikutettua palloa eteenpäin. Hieno peli taas kerran.

Suomen päävalmentaja Tuomas Heikkinen onnitteli Ruotsia hyvästä voitosta.

- Kovaa peliä niin kuin aina. Hienoa puolutuspeliä, Ruotsin hyökkäys teki paljon hyviä asioita, moni niistä on tämän herran ansiosta. Heikkinen viittaa Hermodssoniin.

- Taidan sanoa tämän joka vuosi, mutta niin se vaan on. Kova taistelija.

Heikkinen myönsi myös, että ensikertalaisten sisäänajamiseen ei jäänyt tarpeeksi aikaa.

- Meillä oli monta uutta pelaajaa mukana, valitettavasti aikaa ei ollut tarpeeksi. Mutta ottelu oli juuri niin kova kun sen pitää olla, joskus vaan pallo ei pompi omille.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle