Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mestaruusliigassa saa nyt pelata rajoittamaton määrä EU-pelaajia

Mestaruusliigassa saa nyt pelata rajoittamaton määrä EU-pelaajia

Lentopallon miesten ja naisten Mestaruusliigassa saa joukkueiden pelaavassa kokoonpanossa olla jatkossa rajoittamaton määrä EU-maista tulevia pelaajia. Muiden maiden pelaajien lukumäärä on edelleen rajoitettu kolmeen.

Tämä perustuu Lentopalloliiton sääntöryhmän päätökseen, jossa todetaan, ettei Mestaruusliigan erityisten sarjamääräysten rajoitusta vain kolmen ulkomaalaispelaajan yhtäaikaisesta pelaamisesta voida soveltaa EU-jäsenvaltioiden kansalaisten osalta.

Asia tuli ajankohtaiseksi, kun Team Lakkapää peluutti Suomen Cupin ottelussa 3.10. Ettaa vastaan neljää ulkomaalaista pelaajaa yhtäaikaisesti. Heistä kaksi oli Australiasta, yksi USA:sta ja yksi Saksasta.

Mestaruusliiga vei asian itse Lentopalloliiton sääntöryhmän käsittelyyn ja sieltä tulleen päätöksen mukaisesti totesi, ettei EU-pelaajien lukumäärää pelaavassa kokoonpanossa enää tule rajoittaa. Muiden kuin EU-pelaajien osalta sääntöihin kirjattu kolmen pelaajan peluuttamiseen liittyvä sääntökirjaus säilyy ennallaan.

Mestaruusliigan puheenjohtaja Kauko Väinämö toteaa, ettei sääntöryhmän päätös yllättänyt ja riski herrasmiessäännön pitämisestä on ollut olemassa siitäkin huolimatta, että kevään liigaparlamentissa jokainen liigaseura erikseen asiaa kysyttäessä totesi tulevan kauden osalta noudattavansa sääntöä, joka rajoittaa otteluissa yhtä aikaa pelaavien ulkomaalaispelaajien määrään kolmeen.

Mestaruusliigan hallitus arvioi seuraavassa kokouksessaan päätöksen vaikutuksia lajille ja linjaa niitä toimenpiteitä, joilla nyt tehdyn päätöksen mahdollisesti aiheuttamia epäkohtia lajin kehittämisessä voidaan pienentää seuraavaa kautta koskien.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle