Lehtonen ja Lahti upeasti kahteen voittoon Kiinassa

Riikka Lehtosen ja Taru Lahden peli kulki beach volleyn maailmankiertueen Kiinan Xiamenin osakilpailun avauspäivänä komeasti. Suomalaiskaksikko otti kuudennen yhteisen maailmankiertueen kisan avaukseksi kaksi voittoa ja pelaavat lohkovoitosta torstaina.

Vaduzin sateliittiturnauksen finaalista tältä kesältä tutut espanjalaiset Ester Ribeira / Amaranta Fernandez kaatuivat avauspelissä hurjan taistelun jälkeen pitkillä jatkopalloilla kolmannessa erässä. Erälukemat olivat 21-12, 17-21, 23-21.

- Ensimmäisessä pelissä alku oli vahvaa joka osa-alueella. Toisen erän puolessa välissä oma side out rupesi tökkimään ja Espanja pääsi mukaan peliin. Kolmannen erän kolmen pisteen taka-ajoasemasta nousimme yhdessä hienoon voittoon. Jaksoimme olla kärsivällisiä ja keskittyä jokaiseen pinnaan huolella, kaksikko analysoi avauspeliään.

Toisessa pelissä voitto irtosi jo helpommin australialaisista sisaruksista Jordan Mowen / Justine Mowen 21-15, 21-14.

- Toinen peli oli ehjä miltei koko ajan muutamaa vastustajan hyvää syöttövuoroa lukuunottamatta, naiset totesivat aussien kaadosta.

Lohkovoitto ratkeaa perjantaina, kun vastaan asettuvat venäläiset Evgenia Ukolova / Maria Prokopenko. Venäläiset tämän kesän EM-ysit voittivat molemmat ottelunsa torstaina 2-0 antaen vastustajille 14,7,16 ja 17 pistettä erää kohden.

Jatkopaikan varmistamisen myötä taskussa on jo varmasti 17. tila. Lohkovoitto tietäisi jo vähintään yhdeksättä tilaa, kuten myös mahdollisen avauskierroksen pelin voittaminen.

Riikka Lehtoselle sijoitus on joka tapauksessa jo kaikkien aikojen paras maailmankiertueella. Taru Lahti puolestaan sijoittui 2012 Thaimaassa Bang Saenin osakilpailussa seitsemänneksi Emilia Nyströmin kanssa.