Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Isku Katowiceen – Upea dokumentti lentopallomaajoukkueesta sunnuntaina TV2:ssa

Isku Katowiceen – Upea dokumentti lentopallomaajoukkueesta sunnuntaina TV2:ssa

MM-kisojen huumaa, vaikeita hetkiä ja voitonriemua. Voit elää Suomen miesten lentopallomaajoukkueen huippuhetkissä mukana ensi sunnuntaina 26.10. klo 18-19, kun TV2 näyttää upean Isku Katowiceen -dokumentin maajoukkueen huikeasta vuodesta.
Maajoukkueen Superkesä huipentui Puolassa pelattuihin MM-kisoihin, joiden erinomainen yhdeksäs sija oli tärkeä saavutus matkalla kohti unelmaa, Rio de Janeiron olympialaisia.
Dokumenttielokuvan tekijä Vesa-Matti Savinen seurasi maajoukkuetta todella läheltä, kaikissa tilanteissa, yhtenä joukkueen jäsenenä.
- Oli hienoa olla lentismaajoukkueen mukana. Minut otettiin yhdeksi joukkueen jäseneksi kuten päävalmentaja Tuomas Sammelvuo halusikin ja minulla oli samat säännöt kuin muillakin joukkueen jäsenillä.
- Tätä dokumenttia tehdessä pelaajilla ei ollut mitään suodatinta päällä vaan kaikki puhuivat ja tekivät niin kuin mitään kameraa ei olisi ollutkaan.
- Minulle kaikkein hienointa oli maajoukkueen henki ja se, miten minut otettiin mukaan joukkueeseen. Pelaajat olivat todella auttavaisia, Savinen kehuu.

Dokumentin teko oli hurja urakka

Isku Katowiceen on jatko-osa sille dokumentille, joka näytettiin televisiossa juuri ennen Puolan MM-kisoja. Aivan uutta materiaalia tässä dokumentissa on noin puoli tuntia. Dokumentin teko oli Saviselle hurja urakka.
- Heinäkuun puolivälistä tähän tiistaihin asti minulla on ollut viisi vapaapäivää. Olen tehnyt noin kymmentuntista työpäivää koko ajan. Heti MM-kisojen jälkeen aloin editoida dokumenttia ja nyt se on valmis. Tämä työ on ollut rakas itselle ja siksi olen halunnut tehdä sen hyvin.  Nyt alkaa loma ja se maistuu tosi hyvältä.
- MM-kisoissa sain alkuvaiheessa olla joukkueen vaihtopenkillä ja kuvata siitä tapahtumia. Kisojen jatkuessa minua hätisteltiin vähän kauemmaksi, mutta ei sekään ollut mikään ongelma, kun Sammelvuolla ja kakkosvalmentaja Nicola Giolitolla oli melkein kaikissa peleissä mikit. Pientä ongelmaa aiheutti se, että he puhuivat keskenään italiaa, jota minä en ymmärrä. Editointivaiheessa jouduin vähän arvailemaan mitä missäkin vaiheessa oikein tapahtui. Sammelvuo kyllä sitten katsoi nämä kohdat ja kertoi mitä kannattaa käyttää ja mitä ei, Savinen kertoo.

Mieleenpainuvia hetkiä MM-kisoissa

- Sammelvuo ja Lentopalloliitto ottivat dokumentin teossa tietyn riskin, joka onnistui. On hienoa saada näyttää Suomen urheiluhullulle kansalle näin läheltä suomalaisen palloilujoukkueen menestystarina.
- Minulle itselle yksi huippuhetkistä oli MM-kisojen ensimmäinen ottelu Kuubaa vastaan. Alku oli aivan surkea, mutta pelin kääntyminen Suomelle 3-2 ja varsinkin neljännen erän huima loppu oli jotain todella upeaa.
- Mieleenpainuva oli myös Brasilia-ottelun jälkeinen yö, kun valmistauduttiin seuraavan päivän Saksa-otteluun. Kuvasin valmentajien palaveria yöllä kello yhdestä puoli neljään asti, jolloin se loppui. Silloin alkoi olla jo aika levotonta juttua ja näki, että porukka oli ihan puhki.
- Ensimmäiseen dokumenttiin verrattuna tässä sunnuntaina nähtävässä tunnin dokumentissa on enemmän pelin taktista puolta, jotta katsojat näkevät mitä se on. Esimerkiksi se taktiikka, jonka Suomi loi Etelä-Koreaa vastaan, meni ihan nappiin, Savinen sanoo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle