Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Seitsemän suomalaisparia Göteborgin beach volley -turnaukseen

Seitsemän suomalaisparia Göteborgin beach volley -turnaukseen

Talvi tekee kovasti tuloaan, mutta beach volley -kausi jatkuu sisätiloissa. Tulevana viikonloppuna järjestetään Pohjois-Euroopan Lentopalloliiton eli NEVZA:n osakilpailu Göteborgin upeassa hallissa.

Suomesta turnaukseen lähtee yhteensä seitsemän paria. Naisista ovat mukana Taru Lahti ja Riikka Lehtonen (rankingsijoitus 1) sekä Essi Hasu ja Anniina Parkkinen (6). Rio de Janeiron olympialaisiin tähtäävät Lahti ja Lehtonen ovat voittaneet tällä kaudella jo kaksi edellistä NEVZA:n osakilpailua. Päävalmentaja Kai Liukkonen odottaakin suomalaisilta naispareilta menestystä myös Ruotsista.

- Göteborgin osakilpailu on tämän kauden tasokkain, sillä mukana ovat alueen kaikki parhaat parit Emilia ja Erika Nyströmiä lukuun ottamatta. Menestyminen Göteborgissa sekä loppukauden kansainvälisissä turnauksissa takaisi hyvät lähtökohdat ensi vuoden maailmankiertueelle.

Hasu ja Parkkinen puolestaan olivat ykkösiä Tanskassa ja kolmosia Jyväskylän osakilpailussa.

- Essi ja Anniina ovat kyllä kauden yllättäjäpari. Myös heillä on tavoitteena pelata sunnuntain sijoitusotteluissa, Liukkonen vahvistaa.

Miehissä Suomea edustavat Timo Haavisto - Toni Vahela (7), Pekka Piippo - Jyrki Nurminen (8), Jaakko Keskitalo - Teppo Pulkkinen (17), Santeri Siren - Saku Viljamaa (20) ja Marko Määttänen - Veikka Manninen (24).
Lisäksi Pyry Topio ja Ville-Veikko Savolainen odottelevat peruutuspaikkaa turnaukseen. Siren - Määttänen sijoittui elokuussa nuorten olympialaisissa Nanjingissa hienosti neljänneksi. Saman sijan nappasi Haavisto - Vahela Oslon NEVZA-turnauksessa.

Perjantaina alkavaan Göteborgin turnaukseen kelpuutetaan mukaan 32 nais- ja miesparia. North European Volleyball Zonal Associationiin kuuluvat pohjoismaiden lisäksi Grönlannin, Färsaarten ja Englannin lentopalloliitot. NEVZA:n turnauksista jaetaan pisteitä, jotka huomioidaan FIVB:n ja CEV:n rankingeissa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTaru Lahti

Tiedot

Riikka Lehtonen

Tiedot