Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskelinen tykitti palkintokorokkeelle Lamborghini ratasarjan päätöskilpailussa Malesiassa

Mikko Eskelinen tykitti palkintokorokkeelle Lamborghini ratasarjan päätöskilpailussa Malesiassa

 

Sarjan lopputuloksissa jaettu neljäs sija

Kansainvälisen moottoriurheilun jyväskyläläinen ammattiurheilija, Mikko Eskelinen ja ranskalainen tallitoveri Dimitri Enjalbert, saavuttivat Malesian Sepangin Formula 1 -radalla ajetussa Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarjan päätösosakilpailussa palkintokorokkeen alimman sijan.

Luxemburgilaisen Racetrax tiimin nelivetoisella Lamborghini Gallardolla ajanut kaksikko kärsi viimeisen kilpailuviikonlopun avauslähdössä jarruviasta ja joutuivat jättämään leikin sen puolivälissä kesken. Neljää tuntia myöhemmin ajetuun toiseen lähtöön parivaljakko starttasi takarivistä 15 lähtöruudusta ja hurjan yrityksen päätteeksi onnistuivat jälleen nousemaan palkintokorokkeen pronssiselle sijalle. Maailman ainoassa nelivetoisten GT-autojen sarjassa Eskelinen ja Enjalbert ovat pitkän kilpailukauden aikana vieraillut samalla sijalla viisi kertaa 12 mahdollisesta.

- Malesian kuumat ja kosteat olosuhteet olivat monelle tiimille myrkkyä ja siten teknisiä keskeytyksiä nähtiin yllättävän paljon. Myös meillä hurja kuumuus aiheutti jarrumurheita joiden myötä avauslähdöstä ei tilipussiin tullut ensimmäistäkään pistettä. Onneksi toisessa lähdössä auton tekniikka kesti rasituksen ja pääsimme täydellisen suorituksen päätteeksi jälleen suihkuttelemaan shampanjaa, Eskelinen kertoo.

- Kieltämättä avauslähdön keskeytys voimakkaasti harmittaa pronssipalkinnonkin jälkeenkin. Keskeytyshetkellä olimme PRO-AM luokan johtoasemassa ja siten vahvasti kiinni kauden ensimmäisessä voitossa sekä täysissä sarjapisteissä, jotka olisivat pitäneet meidät kiinni sarjan pronssimitalissa. Nyt se tavoite jäi lopulta 20 pisteen päähän, joten pronssisija on sinänsä laiha lohtu kun tavoitteet oli asetettu arvostetun sarjan mitaleille. Neljäs sija on aina se ensimmäinen hävitty sija, Eskelinen jatkaa.

Kauaa ei suomalaiskuljettaja voi pettymystä surra tai pronssisijaansa juhlia, koska jo heti lauantaina edessä on sunnuntain World Finalin aika-ajot. Lamborghini sarjaa ajetaan niin Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa ja sunnuntaina nämä kaikki kolme eri sarjaa ajaa yhdessä maailmanmestaruudesta. Eskelinen ja Enjalbert saavat sunnuntain yli 35 asteen paahtavaan kuumuuteen vastaansa noin 40 autokuntaa ja tavoitteet ovat vain ja ainoastaan palkintokorokkeella.

- Sunnuntain huipentumaan kaikilla kilpailijoilla on tasavertaiset asetelmat, joten lähtökohdat ovat hyvät. Lisäksi kun tämän päiväinen johtoasema ja pronssisija  kertoi sen, että vauhdillisesti olisimme potentiaalinen ehdokas palkintokorokkeelle niin todella odottavaisin mielin lauantaisiin aika-ajoihin ja sunnuntain kilpailukauden päätökseen starttaamme. On kuitenkin muistettava, että moottoriurheilussa mitä tahansa voi sattua ja nyt kun vastaamme asettuu sankka joukko entuudestaan täysin tuntemattomia kilpailijoita niin on vain toivottava, että heilläkin on malttia olla ajamatta romurallia, Eskelinen pohdiskelee.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe, Malesian 1. osakilpailu, PRO-AM luokka, Top-3:
1. Gerhard Tweraser & Tomas Pivoda, 52:02.202
2. Mikhail Grachev, +5.365sek
3. Sebastian Merchan & Andrea Ceccato, +1 kierros
---
kesk. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, jarruvika

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe, Malesian 2. osakilpailu, PRO-AM luokka, Top-3:
1. Gerhard Tweraser & Tomas Pivoda, 52:02.202
2. Sebastian Merchan & Andrea Ceccato, +1 kierros
3. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, +1 kierros

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe 2014 Pro-AM -luokan epäviralliset loppupisteet 12/12 osakilpailua:
1. Alberto Di Folco, 121 pistettä
2. Gerhard Tweraser, 114 pistettä
3. Sebastian Merchan, 107 pistettä
4. Mirko Bortolotti, 87 pistettä
4. Mikko Eskelinen 87 pistettä
4. Dimitri Enjalbert, 87 pistettä
5. Aristotelis Vavarouissis, 80 pistettä
6. Sandro Bickel, 73 pistettä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle