Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ossi Savolainen Pesäpalloliiton johtoon

Ossi Savolainen Pesäpalloliiton johtoon

 

Lajille uusi puheenjohtaja 14 vuoteen

Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen, 58, Hyvinkäältä on valittu Pesäpalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi syyskokouksessa Jyväskylässä. Liittokokouksen kanta oli yksimielinen. 14 vuotta Pesäpalloliittoa luotsannut Unto Väisänen kutsuttiin kunniapuheenjohtajaksi.

Savolaisella on pesäpallon parista pitkä ja monipuolinen tausta alkaen juniorivuosista kasvattajaseurassa Imatran Pallo-Veikoissa. Hyvinkään Tahkon puheenjohtajana Savolainen on toiminut vuodesta 2010 lähtien ja Pesäpalloliiton johtokunnassa 2008-12.

- Ajatukseni tulevaisuuden suhteen ovat erittäin positiivisia. Uskon, että hyvällä yhteistyöllä, vuorovaikutuksella, päättäväisyydellä ja johtajuudella kansallispelillä on positiivista kaikua tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa. "Yhdessä enemmän" taitaa olla kulunut klisee, mutta silti se toimii yhä. Haluan koota joukkoja yhteen ja vannoa yhteistyön nimeen kaikilla tasoilla.

- Muutosta tarvitaan, mutta ei siihen pidä suin päin syöksyä. Tilanne pitää ensin rauhassa analysoida. Jos on tyytymätön vallitsevaan asiantilaan, täytyy löytyä myös konkreettisia ehdotuksia vaihtoehtoiseksi toimintatavaksi, Savolainen alleviivaa.

Samalla Pesäpalloliitossa on päättymässä merkittävä aikakausi. Unto Väisänen toimi 14 vuotta pidettynä puheenjohtajana.

- Untolle suuret kiitokset. Hän on jaksanut tehdä vuosia hienoa ja pyyteetöntä työtä lajin eteen niin Pesäpalloliiton puheenjohtajana kuin muissakin rooleissa, Savolainen kiittelee.

Syyskokous kutsui Väisäsen Pesäpalloliiton kunniapuheenjohtajaksi. Vastaavan arvon ovat aiemmin saaneet edesmenneet Lauri "Tahko" Pihkala, Erkki Kivelä ja Martti Alopaeus.

- Päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus, mutta samalla olen helpottunut. Hyvän joukon kanssa on saanut asioita tehdä, keskustella ja mennä eteenpäin. Toiminnallisesti iloitsen suuresta määrästä lisää ihmisiä, jotka olemme saaneet mukaan suunnittelemaan ja kehittämään toimintaa. Samalla lähimpien työkavereiden siirtäminen sivuun on tuntunut kipeältä, Väisänen sanoo.

- Tietysti mukana on myös haikeutta. Ruohonjuuritasolta olen lähtenyt, noussut mestarijoukkueeseen, ollut seuratoiminnassa vahvasti mukana ja siitä ponnistanut liiton puheenjohtajaksi. Tämä on iso elämänmuutos itselle.

Yleisesti Väisänen näkee pesäpallon tulevaisuudennäkymät positiivisessa valossa, mutta kantaa huolta seuratoimijoiden jaksamisesta ja seurojen taloudellisesta toimintakyvystä. Samoin eri toimijoiden keskinäinen kunnioitus nousee tapetille.

- Toimintaympäristöömme on yleisesti tullut ei-kunnioittavaa viestintää. Pitäisi aina muistaa, että puhumme kuin ihminen ihmiselle. Asiansa voi sanoa rakentavasti, eikä toista loukaten.

Joka tapauksessa Väisänen jättää Pesäpalloliiton viestikapulan hyvillä mielin seuraajalleen.

- Pidän Ossi Savolaista hyvänä miehenä viemään pesäpalloa ja liittoa eteenpäin.  Edunvalvontakysymyksen hoitaminen on ollut omana aikanani haasteellista pitkän välimatkan takia, ehkä ainakin tähän saadaan jatkossa muutosta.

Pesäpalloliiton johtokuntaan valittiin uusina jäseninä tutkijatohtori Antti Aine Turusta ja liikuntatieteen maisteri Kimmo Hirsilä Oulusta. Johtokunnassa jatkavat Markku Jussila Ylivieskasta ja Sami Ritola Kangasalta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle